Kuva: Fotolia

Kaipaatko uusia ideoita kodin sisustamiseen? Suomalaisasiantuntijan vinkit inspiraation etsimiseen

01.03.2016 15:45 - Reija Saarinen

Paras tapa ideoiden etsimiseen on lehtileikkeiden kerääminen.

Kodin sisustaminen on toisille intohimo, toisille enemmänkin pakollinen paha. Toiset etsivät ideoita innokkaasti, toiset taas heittävät tavarat paikoilleen ja ovat sen jälkeen tyytyväisiä lopputulokseen.

Jos sisustuskärpänen puraisee, kannattaa inspiraatioita etsiä Hanna Sumarin mukaan muun muassa erilaisista alan lehdistä.

- Peruskonsti, mitä olen itsekin aikanaan käyttänyt, on se, että katsoo sisustuslehtiä. Aina kun näet kuvan, joka jollain tavalla sykähdyttää, niin repäise se irti ja ota talteen. Sitten kun niitä on kertynyt kasa, levitä ne eteesi ja tutkaile. Niistä kyllä löytyy se punainen lanka, jota kohti on hyvä lähteä suunnistamaan, Sumari vinkaa.

Myös erilaiset sisustusohjelmat voivat toimia inspiraation lähteenä, mutta niitä ei kannata seurata orjallisesti.

- Tietenkin sisustusohjelmista saa paljon ideoita. Parhaimpia eivät ehkä ole muutosohjelmat, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi ulkomaisia ja siellä maku on toinen. Kun sisustusohjelmia katsoo, kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja poimia hyvät ideat mukaan. Ei kannata ajatella, että tuota en voi saavuttaa tai että tuo ei ole minun tyyliäni, sillä kaiken voi aina muuttaa itselleen sopivaksi.

Kilpailut

Uusimmat