Kuva: Fotolia

Turistien suosima paratiisimaa aikoo kieltää alkoholin myymisen koko maassa

17.08.2016 13:45 - Senja Rapila

Indonesia haluaa suojella idyllisyyttään kieltämällä yli prosentin vahvuisen alkoholin myymisen ja valmistamisen.

Fox News uutisoi, että Indonesian päättäjät harkitsevat tällä hetkellä uutta lakia, joka kieltäisi yli prosentin vahvuisen alkoholin valmistamisen, levittämisen ja myymisen ympäri maata. Kielto tulisi koskemaan myös Indonesian suosituinta lomakohdetta, Balia.

- Jos lakiehdotus menee läpi, meidän liiketoimintamme menee nurin, eräs balilainen hotellinomistaja on kommentoinut Jakarta Postille.

- Sillä ei ole väliä kuinka kaunis tämä maa on, jos he eivät löydä alkoholia, he eivät tule tänne.

"Kotipolttoiset" ongelmana

Vaikka alkoholia valmistavat ja myyvät paikalliset ovatkin huolestuneita turismin vähenemisestä, suurin huolenaihe on laiton alkoholin myyminen ja valmistaminen. Kotitekoisen alkoholin valmistaminen ja sen myyminen voi yleistyä uuden lain myötä, joka voi olla jopa tappavaa.

Balilla on jo aiemmin tiedostettu ongelma kotitekoisen alkoholin myymisestä: yleensä "kotipolttoiset" ovat terästettyjä metanolilla, joka on yhdistetty moniin turistien kuolemiin ja vakaviin sairauksiin. Vasta viime kuussa eräs turisti kiidätettiin sairaalahoitoon metanolimyrkytyksen vuoksi.

Vain aika näyttää, meneekö lakiehdotus läpi ja luopuuko Indonesia alkoholin myynnistä. Vielä toistaiseksi maassa voi lomailla normaalisti.

Lähde: Fox News

Lue myös: Suositut lomakohteet ottivat käyttöön turistiveron - vaikuttaako myös sinun lomaasi?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat