Kuva: Shutterstock

”Onko pakko lähteä mukaan?" Näillä keinoilla saat teinin viihtymään mökillä

14.06.2022 14:31 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Kesälomakausi on jo käynnissä, ja autot pakattu valmiiksi mökkireissua varten. Näiden vinkkien avulla saat myös teini-ikäiset viihtymään mökillä.

Virtaa akkuihin

Toiset tykkäävät täysin sähköttömästä mökkeilystä, ja osaan piilopirttejä ei sähköjä ole vedettykään. Varsinkin teineille lomailu ilman kännyköitä tai tietokonetta aiheuttaa kuitenkin enemmän päänvaivaa kuin rentoutumista.

Kannettavat virta-asemat ratkaisevat tehokkaasti ongelman ilman kalliita sähköremontteja. Virta-aseman avulla puhelimien ja läppäreiden lataaminen ja käyttäminen onnistuu alkeellisimmissakin oloissa. Varavirtalähteeseen voidaan kuitenkin kytkeä myös vaikka kahvinkeitin tai muita suurempiakin sähkölaitteita. Näin laitteiden toiminta voidaan taata myös sähkökatkosten aikana.

Virta-aseman valinnassa kannattaakin kiinnittää huomiota laitteet, joiden kanssa sitä halutaan käyttää. Varmista että varavirtalähteestä löytyy haluamillesi sähkölaitteille sopivat pistokkeet, ja katso että akun kapasiteetti on tarpeeksi suuri käyttäjien ja laitteiden määrään suhteutettuna.

Laajan valikoiman virta-asemia ja muita sähkölaitteita löydät esimerkiksi täältä.

Virta-asema kulkee helposti mukana mihin tahansa. (kuva: Preeco Trading)

Pizzaa, pizzaa, pizzaa

Mökkieväiden ei tarvitse koostua pelkästään makkarasta ja grillipihveistä. Monipuolista ruokaa on helppo valmistaa myös mökillä, kun hommaan varautuu sopivilla laitteilla.

Pizzauuni on erinomainen lisä ulkokeittiöön niin mökillä kuin kotipihallakin. Nimestään huolimatta pizzauunissa valmistuu nopeasti herkullisten pizzojen lisäksi kasvikset, kala ja kaikki muut kesäherkut. Pienen kokonsa ansiosta pizzauuni mahtuu myös helposti muiden matkatavaroiden mukaan.

Mallista riippuen pizzauuneja voidaan käyttää useilla eri polttoaineilla suosituimpien ollessa pelletit ja kaasu. Uunit on mahdollista lämmittää jopa 500°C lämpötilaan, jossa maittavat kiviuunipizzat valmistuvat jopa 60 sekunnissa. Lämmitystapansa ansiosta lämpö pizzauunissa on tasaisempaa kuin perinteisessä grillissä.

Pizzauunit saat parissa päivässä kotiovelle esimerkiksi täältä.

Pizzauunilla teet herkullisia kiviuunipizzoja hetkessä. (kuva: Preeco Trading)

Sadetta pakoon

Kesällä on kiva nauttia auringosta ja löhöillä napa paljaana laiturin nokassa. Sadekeleillä ja etenkin ruokaillessa paviljonkien tarjoama varjo ja suoja ovat paikallaan.

Paviljongit ja pop-up teltat ovat tyylikkäitä katosratkaisuja myös mökille. Koosta riippuen teltan alle saadaan helposti suojaisa paikka ruokaryhmälle, ruoanlaittovälineille tai vaikka ulkosohvaryhmälle. Monet malleista on myös helppo koota mökille mennessä, ja ne saa nopeasti kasaan ja varastoon lähtöpäivänä.

Kaikkien paviljonkien alla olet suojassa taivaalta tippuvilta roskilta sekä liialliselta auringolta. Monissa malleissa on myös erikseen suljettavat sivuseinät ja hyönteisverkot. Hyttysvapaa ruokatauko maistuu takuulla kaikille. Lisäksi paviljonki suojaa pieneltä sateelta.

Varusta paviljonki LED-valonauhoilla, ja nauti jokaisesta päivästä vaikka aamun saakka tunnelmallisessa katoksessa.

Kauniin katoksen alle mahtuu isompikin oleskeluryhmä. (kuva: Preeco Trading)

Hiki pintaan mökkitreenillä

Aktiivisesti urheileva teini ei halua jättää harjoittelua kesälläkään. Mökkireissulle mukaan otettavat

Kuntopallot tarjoavat tehokkaan treenin koko kropalle. Kuntopallojen käytössä vain mielikuvitus on rajana liikkeiden määrälle.

Kuntopalloja on erilaisia, ja esimerkiksi slam ball -kuntopalloja voidaan käyttää myös ulkona. Ilmalla ja hiekalla täytetyt slam ballit kestävät kovaakin paiskomista maahan. Heitot niskan takaa maahan tarjoavat loistavan treenin, jossa takuulla tulee hiki jo parin kierroksen jälkeen.

Kuntopallot ja kaikki muut treenivälineet kotiin ja mökille löydät täältä.

Vinkki!

Kuntopalloilla voi järjestää vaikka koko perheen petankkiturnauksen.  

Kuntopallotreeni tarjoaa mukavaa vaihtelua auringossa makoilulle, ja pitää kropan ja mielen virkeänä. (kuva: Preeco Trading)

Kilpailut

Uusimmat