Kuva: AOP

Mullistaako älypeili meikkiteollisuuden? Tulostaa yksilöllisiä meikkipohjia

06.10.2016 13:15 - Elisa Jalasjoki

Tuotteesta on vasta olemassa prototyyppi.

Hyvän ja kestävän meikkipohjan teko on useimmille meistä naisista se päivän haastavin osuus, ainakin meikkaamisen osalta. Tähän aikaavievään prosessiin on kuitenkin suunnitelmissa yksi mahdollinen ratkaisu. 

Panasonic on kehittelemässä markkinoille uutta "superfiksua" peiliä, joka saattaa vielä mullistaa koko käsityksemme meikkaamisesta. Peili on suunniteltu niin, että se analysoi edessä istuvan henkilön kasvot ja hipiän, tunnistaen myös muun muassa pisamat ja pienet ihovirheet. Näin peili valitsee sen, millaisen meikkipohjan kasvot tarvitsevat, arvioiden oikeat sävyt ja värit. 

Peilin tarkoituksena on siis yksinkertaisesti tuottaa yksilöllisesti kustomoituja meikkipohjia, eli meikki- ja peitevoiteita, jotka se sitten tulostaa käytettäviksi. Meikkipohja on siis mahdollista siirtää iholle aivan kuten väliaikainen tatuointi. Käytännössä siis arkki painetaan kasvoille, kastellaan ja silotetaan tasaiseksi.

Peilistä on julkaistu vasta prototyyppi, eikä valmistaja anna peilistä lisätietoja ennenkuin se on saatu markkinoille. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan mitä todellisuudessa on luvassa.

Lue myös: Meikkaaminen ei enää voi olla helpompaa - katso ohjeet 10 sekunnin smokey eye -meikkiin

Lähteet: Engadget, Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat