Kuva: Fotolia

Voiko kasvojen rypyistä päästä eroon? Asiantuntija vastaa

05.03.2017 11:15 - Karoliina Kotala

Moni suomalaisnainen pohtii, voiko kasvojen rypyille tehdä mitään. Onneksi tarjolla on vaihtoehtoja.

Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen kertoo kasvojen rypyistä kärsiville olevan tarjolla erilaisia keinoja päästä niistä eroon.

- Hyvä keino on uudistaa ihoa kemiallisella kuorinnalla. Se luo uutta ihoa ja lisää ihon kollageenituotantoa poistaen ihon uloimpia kerroksia ja tasoittaen ihoa. Näin ollen iho tasoittuu, Heikkinen kertoo.

Pitää kuitenkin muistaa, että kemialliset kuorinnat eivät ole välittömästi tehtävissä kosteusköyhälle ja vaurioituneelle iholle, jossa suojabarriääri ei ole kunnossa. Kemiallisten kuorintojen yhteydessä on myös aina muistettava päivänvalosuoja eli aurinkosuoja, joka on välttämätön iholle tai ihon ikääntyminen voi nopeutua. Suojakertoimen on myös oltava riittävä, vähintään 50 .

- Toinen tehokas keino on myös antaa hyaluronihappopistoksia, joilla täytetään ryppyjä. Hyaluronihappo kun vähenee ihossa ikääntyessä. Suosittelen kuitenkin laittamaan pistokset aina lääkärillä tai terveysalan ammattilaisella. Pistoksissa on aina infektioriski, Heikkinen muistuttaa.

Toki tarjolla on maailmantähtien suosimia Botoxeja sekä kirurgisia toimenpiteitä, mutta Heikkinen itse suosittelee kemiallista kuorintaa sekä hyaluronihappopistoksia.

- Ne kaksi ovat fantastisia ja turvallisia keinoja päästä eroon rypyistä. Näitä itse ehdottomasti käyttäisin, Heikkinen kertoo.

Lue myös: Strobing on nyt meikkimaailman kovin hitti - näin teet sen itse

Kilpailut

Uusimmat