Kuva: Shutterstock

Brasilialainen vahaus on kasvanut supersuosituksi: "Yleisimmin halutaan kaikki pois"

16.06.2019 12:15 - Henna Koste

Brasilialainen vahaus herättää ennakkoluuloja. Ammattilainen kertoo, mitä toimenpiteessä oikeasti tapahtuu.

Kesällä kauneushoitoloissa riittää asiakkaita. Suosituin toimenpide monissa paikoissa on brasilialainen vahaus. Wonderspa-hoitolan omistaja ja kosmetologi Victoria Immonen tietää, että brassivahaus on yleistynyt vuosien saatossa valtavasti. Suurin osa asiakkaista käy toimenpiteessä vuoden ympäri, mutta osa käy vain kesän ajan.

Brassivahaukseen liittyy valtavasti ennakkoluuloja. Asiantuntija kertoo, että eniten ihmisiä pelottaa kipu, osittain syystä.

- Ensimmäinen kerta ei ole kivuton; karva on tiukassa, eikä sitä ole koskaan revitty. Sheivaamisen jäljiltä se on paksua. Kipu on kuitenkin siedettävää ja hetkellistä. Säännöllinen sokerointi muuttaa karvan laadun täysin, asiantuntija selventää.

Aikaa toimenpiteeseen kuluu 20-30 minuuttia riippuen karvan laadusta. Kipulääkkeistä ei asiantuntijan mukaan ole apua. Immonen muistuttaa, että hoitolaan tulemista on turha jännittää.

- Olemme nähneet vaikka mitä. Ei ole liian tuuheaa tai paksua karvaa. Meille on itse asiassa parempikin, jos karvat ovat pitkiä. Lyhyt sänki on nimittäin todella haastava. Olemme ammattilaisia ja meille kaikenlaiset karvoitukset ovat luonnollisia, Immonen toteaa.

Vältä yleinen moka

Vahauksen aikana asiakas makaa selällään. Lopuksi vaihdetaan vielä kylkiasentoon, että karvat saadaan pois myös takaa. Usein asiakas makaa hoitotuolissa kokonaan ilman housuja, mutta useista paikoista löytyy myös kertakäyttöisiä stringejä.

Viimeistään hoitolassa on käytävä pesulla ennen toimenpidettä. Tärkein muistettava asia kuitenkin ammattilaisen mukaan on se, että malttaa kasvattaa karvoja tarpeeksi. Suositeltu vahausväli on neljästä kuuteen viikkoa. Toisinaan asiakkaat eivät malta pysyä poissa tarpeeksi kauaa. 

- Kaikki haluavat silkkisen sileän ihon. Sängestä ei jää toivottu lopputulos, Immonenhuomauttaa. 

Iho kannattaa kuoria pari päivää ennen vahausta. Se pehmentää ihoa ja auttaa karvan lähdössä.

Immonen tietää, että trendit vaikuttavat myös karvoihin.

- Yleisimmin asiakas haluaa kaikki karvat pois. Seuraavaksi suosituin on kiitorata häpykummun keskellä. Kaikkea toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan, ammattilainen sanoo.

Lue myös: Miltä tuntuu bikinirajan vahaus? Naisten reaktiot kuvattiin videolle

Juttu julkaistu alun perin 14.6.2018

Kilpailut

Uusimmat