Kuva: Shutterstock

Oliiviöljy on todellinen ihmeaine hiuksille - näin käytät kotona

21.09.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Oliiviöljy on luonnonmukainen ja tehokkaasti hiuksia hoitava aine.

Hiukset käyvät läpi melkoista käsittelyä vuosien mittaan värjäysten ja käsittelyjen muodossa. Aina hiustenhoito ei kuitenkaan vaadi kalliita hoitotuotteita, vaan apu voi löytyä omasta keittiöstä. Oliiviöljy on nimittäin mainio tuote hiusten hoitoon.

Miten öliiviöljyä voi käyttää kotona?

Oliiviöljyä voi käyttää hiusten hoidossa monin tavoin. Hyvä keino on esimerkiksi lämmittää oliiviöljyä ja käyttää sitä koko hiusnaamiona. Levitä se silloin kaikkialle hiuksiin, anna vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin ja pese hoitavalla shampoolla.

Voit myös lisätä öliiviöljyä hoitoaineen joukkoon tehdäkseksi siitä erityisen hoitavan.

Öliiviöljyllä voi hoitaa hiuksia vaikka päivittäin levittämällä hiuksiin ja hispohjaan vain pienen määrän oliiviöljyä ikään kuin muotoilutuotteena. Samalla öljy antaa hiuksille kiiltoa. Varo kuitenkin laittamasta öljyä liikaa, ettei lopputulos ole rasvainen.

Joissain päin maailmaa oliiviöljyä käytetään shampoon sijasta hellävaraisena pesutuotteena. Öliiviöljyn tiedetään shampoon sijasta käytettynä muun muassa ehkäisevän hilsettä.

Valitse oikea oliiviöljy

Jos käytät oliiviöljyä hiustenhoitoon, mikä tahansa oliiviöljy ei kelpaa. Valitse aina ekstra-neitsytoliiviöljy, sillä se on laadultaan parasta. Valitse myös mieluiten luomua.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Oliiviöljyä ei tulisi ikinä säilyttää lieden tai uunin läheisyydessä - lue, miksi

Kilpailut

Uusimmat