Kuva: Shutterstock

Mitkä värit pukevat sinua parhaiten? Selvitä yksinkertaisia piirteitä tarkkailemalla

28.08.2021 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pohjasävyn selvittäminen auttaa muun muassa tunnistamaan itselle sopivan väriset vaatekappaleet.

Oman ihon pohjasävyn selvittämisestä on monia hyötyjä. Esimerkiksi vaateostoksilla vältyt hudeilta, kun tiedät, mitkä värit pukevat sinua. Oikeanlaisten värien ja sävyjen valitseminen tuo esiin parhaat puolet ja saa kenet tahansa hehkumaan.

Ihmiset jaetaan karkeasti viileään, neutraaliin ja lämpimään värityyppiin. Viileälle sopivat esimerkiksi sinisen, violetin ja vihreän eri sävyt. Lämpimän sävyisempää tyyppiä taas imartelevat myös väreistä lämpimät kuten oranssi, keltainen ja punainen. Sitten on niin sanotusti onnekkaita, neutraaleja, jotka kokevat kaikkien näiden sopivan. 

Selvitä ihosi pohjasävy tarkkailemalla näitä:

1. Minkä väriset suonesi ovat? Käännä katseesi ihon pinnalla loistaviin suoniin, näyttävätkö ne ennemmin siniselta ja violetilta vai vihreään taittavilta? Sinisen tai violetin sävyiset suonet viittaavat yleensä viileään värityyppiin, kun taas vihreä kertoo lämpimästä. Neutraalilla suonet voivat muistuttaa välimuotoa tai sekoitusta näistä.

2. Kultaa vai hopeaa? Korulaatikkosi voi yllättäen paljastaa totuuksia pohjasävystäsi. Jos suosit hopeaa, on värityyppisi todennäköisemmin viileä ja kullan ystävällä taas lämmin. Neutraali toteaa tässä tilanteessa mahdollisesti sekä hopean että kullan istuvan ylle yhtä hyvin.

3. Rusketutko vai palatko? Jos kesällä rusketut helposti, viestii se lämpimän sävyisestä ihosta. Sävyltään viileät nimittäin palavat helpommin ja rusketus saattaa jäädä kokonaan saamatta. Neutraalitkin saattavat palaa, mutta heidän kohdallaan punoitus kääntyy myöhemmin rauhoittuessaan rusketukseksi.

4. Hiukset ja silmät voivat antaa vihjeitä. Viileän pohjasävyn ihmisillä siniset, vihreät tai harmaat silmät yhdistyvät usein vaaleaan, ruskeaan tai kylmänhohtoiseen mustaan tukkaan. Lämpimän sävyisillä taas usein on ruskeat, meripihkan tai pähkinän sävyiset silmät, joiden kaverina hiukset voivat olla esimerkiksi punaiseen taittavat blondit, kastanjanruskeat tai lämpimän mustan sävyiset. 

Lue myös: Tuleva hittiväri ei jäänyt Kööpenhaminan muotiviikoilla epäselväksi - yhdistä yllättävä väri asuusi tyylillä

Lue myös: Onko tässä syksyn katseet kääntävin look? 4 kuvaa, jotka saavat sinutkin harkitsemaan vihreitä hiuksia

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat