Kuva: Shutterstock

Haaveiletko paksuista kulmakarvoista? 5 kotikonstia, joilla tuuheutta voi tavoitella

19.10.2021 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tuuheat kulmakarvat voivat olla vain muutaman niksin takana.

Muhkeat kulmakarvat ovat trendi, joka on jo pitkään saanut osakseen ihastelua ja haaveilevia huokauksia. Kuten hiuksetkin - toisilla kulmakarvat ovat luonnostaan tuuheammat kuin toisilla, mutta onneksi harvakarvaisempikin voi yrittää itse kotikonstein vaikuttaa kulmiensa ulkomuotoon.

Näillä nikseillä houkuttelet kulmiin lisää volyymia

1. Älä koske. Jos haluat saada kulmakarvasi kasvamaan, on syytä antaa pinsettien levätä kokonaan. Pidennä nyppimisväli kuuteen-kahdeksaan viikkoon ja anna kulmien täysin levätä siinä välissä. Jos myöhemmin halu nyppiä ronskilla kädellä on liian pakottava, voit kääntyä kosmetologin puoleen, joka osaa muotoilla kulmasi nyppimättä liikaa.

2. Älä muotoile pinseteillä. Pinna voi kiristyä hajakarvojen ja kasvatusvaiheen aikana. Pinsettien jättäminen ei kuitenkaan tarkoita muotoilun jättämistä. Voit korostaa kulmakynällä sitä muotoa, jota toivot ja halutessasi hillitä kulmageelillä väärään suuntaan sojottavat haivenet. Hajakarvojen päälle voi myös levittää peitepuikkoa -tai voidetta, jolla ne saa piiloon.

3. Tutustu seerumiin. Kulmakarvoihin voi kokeilla myös täsmähoitoa. Kosmetiikkahyllyt notkuvat seerumeita, joiden ainesosat tukevat karvan kasvua ja suojaavat vaurioitumiselta. Seerumin hyötyjen edellytyksenä on kuitenkin säännöllinen, jopa päivittäinen käyttö.

4. Hiero. Luovempiakin konsteja on sallittua kokeilla. Hiusten ja päänahan tutkija Martine Langsamin mukaan silmänympärysalueen verenkiertoa voi parantaa sormin hieromalla minuutin tai parin ajan. Myös pehmeää hammasharjaa voi kokeilla.

5. Ruokavalio voi vaikuttaa. Joidenkin vitamiinien tai hivenaineiden puute voi näkyä myös harvoina hapsina. Kannattaa siis varmistaa, että saa ravinnostaan riittävästi muun muassa rautaa, omega-3-rasvahappoja, sinkkiä ja C -sekä A-vitamiinia. 

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat