Kuva: Shutterstock

Haaveissa vahvat kynnet, mutta lohkeilu ei lopu? Vältä arkiset asiat, joihin moni sortuu

06.01.2022 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kynnet kaipaavat enemmän suojaa kuin monesti tajuammekaan.

Kynsien lohkeilemista ja liuskoittumista tuntuu olevan mahdoton estää. Varsinkin silloin kun niiden toivoisi kasvavan vahvoina ja kauniina. Bustlen julkaisemassa artikkelissa asiantuntijat kertovat, mitä arkisia asioita vahvoista kynsistä haaveilevan kannattaa vältellä.

1. Älä revi

Kaiken pohjana on sääntö sille, että vanhoja kynsilakkoja ei missään nimessä saisi mennä repimällä ja rapsuttelemalla poistamaan. 

- Yksi merkittävimmistä vahingon aiheuttajista kynsille on vääränlainen poisto ja jälkihoito, kertoo kynsitaiteilija Jin Soon.

Myös rakennekynsien poisto pitäisi houkutuksista huolimatta käydä teettämässä ammattilaisella eikä repiä kynsiä irti itse.

2. Suojaa

Emme välttämättä tajua suojella kynsiämme arkisissa askareissa kuten tiskatessamme. Kynsisalongin koulutusjohtaja Silva Nahabedian suositteleekin siivoushanskojen käyttöä tiskatessa tai muilla voimakkailla puhdistuaineilla lotratessa. Kynsien kuivuus voi näin hellittää. Kynsitaiteilija Deporah Lippman lisää, että kynnet eivät myöskään ole työkalut ja niiden kärjillä pitäisi välttää kaikenlaisten tiukkojen esineiden avaamisia, asioiden irroittamista tai vastaavaa.

3. Hellyyttä manikyyreihin

Manikyyreistä ei tarvitse täysin luopua, mutta asiantuntijoiden mukaan moni on kotimanikyyreissään hieman kovakourainen. Dermatologi Dana Stern kertoo, että yleisimmät kotimanikyyrien virheet ovat esimerkiksi kynsinauhojen liian aggressiivinen käsittely, niitä saatetaan työntää liian kovakouraisesti taaksepäin tai mennä nyppimään ja repimään kokonaan pois. Yleistä ja haitallista on myös kynnen pinnan tasoittaminen liian karkealla viilalla.

4. Pidä tauko

Joskus tehotauko saattaa auttaa. Jätä hetkeksi kaikki kynsilakat ja anna kynsiesi toipua kemikaaleista. 

- Paras tapa elvyttää vahingoittuneita kynsiä, mikä vahingon syynä onkaan, on antaa niille tauko kynsilakasta, Soon kertoo.

Tavallisen kynsilakan kohdalla riittää lyhyempi tauko, kun taas rakennekynsistä toipumiseen menee todennäköisesti kauemmin. Elvyttelyn aikana Soon neuvoo rasvaamaan käsiä ja näin huolehtimaan kynsien ja kynsinauhojen riittävästä kosteutuksesta.

Lue myös: Kasvatatko pitkiä kynsiä? Viilausniksi, joka saa kynnet kasvamaan yhä vahvempana

Lue myös: Tämänhetkinen kynsilakkojen hittiväri on selvä - inspiroidu kaikista ihanista sävyistä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat