Kuva: Shutterstock

Miten kesyttää sähköiset hiukset ja ehkäistä sähköistymistä? 8 vinkkiä, joita kannattaa kokeilla

15.02.2022 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sähköisyys piinaa etenkin talvisin.

Etenkin talvisin moni kamppailee sähköistyvien ja ilmassa leijailevien hiusten kanssa. Taistelu on kinkkinen, mutta joillain nikseillä sen voi yrittää voittaa tai sähköistymistä jopa ennalta ehkäistä.

Miten taltuttaa sähköisyys?

1. Suomessa vielä hieman tuntemattomammat kuivausliuskat. Kuivausrumpuun pyykin mukaan tuoksua antamaan laitettavat liuskat, englanniksi dryer sheets eli vapaasti suomennettuna kuivausliuskat poistavat pyykin tavoin myös hiuksista staattisuutta. Niillä voi yrittää hellästi pyyhkäistä tai hieroa tukkaa ja esimerkiksi myös tyynyliinaa ennen nukkumaanmenoa. 

2. Turvaudu lakkaan. Hiuslakka on vanha, mutta tähänkin pulmaan vallan tepsivä keino. Lakka pitää irtosuortuvat paikallaan eivätkä ne lähde niin helposti leijailemaan. Myös hiuksiin jätettävä hoitoaine voi ajaa saman asian.

3. Tippa rasvaa. Jos olet juuri rasvannut kasvosi, käytä tilaisuus hyväksi ja taputtele kosteita kämmeniä vielä latvoihin. Rasva toimii hoitoaineen tavoin ja tekee hiuksista öljytymmät, jolloin sähköisyys puolestaan vähenee. Lisäetuna se myös luonnollisesti hoivaa hiusia ja ehkäisee hapsottavia latvoja.

4. Väliaikaisratkaisu vedellä. Jos muita apuja ei ole saatavilla, voi hiukset tasoittaa alas vain vedellä kastelluilla käsillä. Kikka tuo pikaisen helpotuksen, mutta vaikutus voi myöskin olla väliaikainen.

Pysäytä sähköisyys ennen alkuaankaan

1. Huolehdi kosteutuksesta. Ennalta ehkäisyn kannalta on tärkeää, että hiukset eivät pääse liiaksi kuivahtamaan. Hoitoaine pitää hiukset kosteutettuina ja siksi sopivan tuotteen valinnassa kannattaakin metsästää sellaista, joka sisältää myös öljyä. 

2. Vaihda metallikampaan. Selitys on yksinkertainen, metalli johtaa sähköä ja kerää hiuksista elektronisia partikkeleita itseensä. 

3. Syväkosteuta. Hoitoaineen lisäksi kannattaa kokeilla, löytyisikö omalle kuontalollesi apu syväkosteuttavasta hoidosta kuten viikoittaisesta hiusmaskista.

4. Valikoi materiaalit tarkoin. Luonnon materiaalit kuten villa, silkki ja puuvilla eivät aiheuta sähköisyyttä samalla tavalla kuin keinokuidut. Materiaalivalinnassa kannattaa siis olla tarkkana erityisesti päähineiden suhteen.

Lue myös: Saatat vaurioittaa hiuksiasi tietämättäsi - 8 mokaa, joita kannattaa vältellä

Lue myös: MTV: Tutuissa kosmetiikkatuotteissa piilevät kemikaalit kielletään - voivat heikentää hedelmällisyyttä

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat