Lyhyt vai pitkä tukka: Kuinka usein hiukset pitäisi oikeasti leikata?

22.02.2015 13:15 - Linda Arponen

Hiusten pituuden lisäksi myös niiden kunto vaikuttaa siihen, kuinka usein niitä pitäisi muistaa leikata.

Kuinka usein hiukset pitäisi oikein leikata? Joskus sanotaan, että kuuden viikoin välein. Toisaalta jotkut naiset julistavat leikkauttavansa hiuksensa vain pari kertaa vuodessa.

Tosiasiassa kysymykseen ei ole vain yhtä oikeaa vastausta.

Jos sinulla on lyhyet, muotoon leikatut hiukset...

Hiusasiantuntijoiden mukaan lyhyet hiukset tulisi leikata 3-7 viikon välein. Jos sinulla on tietynlainen ja tarkka, muotoon leikattu hiustyyli, saatat joutua leikkaamaan sitä jopa kolmen viikon välein säilyttääksesi sen samanlaisena. Tämä johtuu siitä, että hiukset kasvavat kuukauden aikana reilun senttimetrin verran.
Jos et ole kuitenkaan niin tarkka lyhyiden hiustesi tyylin kanssa, voit venyttää leikkuuväliä 4-7 viikkoon.

Jos sinulla on terveet keskipitkät tai pitkät hiukset...

Ammattilaisten mukaan leikkaus 3-4 kertaa vuodessa pitäisi riittää. Terveitä, keskipitkiä tai pitkiä hiuksia tarvitsee leikata yleisesti ottaen harvemmin. Kannattaa kuitenkin miettiä myös sitä, miltä hiustensa haluaa näyttävän. Jos hiukset haluaa pitää olkapäämittaa pidempänä, eikä niitä leikkauta kolmeen kuukauteen, on niiden muoto yleensä ylikasvanut.

Jos sinulla on vaurioituneet hiukset...

Vahingoittuneet hiukset kannattaa leikkauttaa kahdeksan viikon välein. Jos hiuksesi ovat siis taipuvaisia haaroittumaan tai jos niitä käsitellään paljon kemiallisesti, auttaa noin kahdeksan viikon leikkuuväli niitä pysymään terveempinä.

Yhteenveto

Ei ole siis vain yhtä vastausta siihen, kuinka usein hiukset tulisi leikata. Hiustesi pituus ja niiden kunto auttavat sinua kuitenkin vastausta etsiessäsi. Kun edellisestä leikkauksesta on kulunut siis kolme, kahdeksan tai 12 viikkoa, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset: Saanko hiukseni yhä muotoiltua haluamillani tavoilla? Ovatko hiusteni latvat näkyvästi vaurioituneet? Jos muoto alkaa kadota ja hiukset haaroittua, suuntaa kampaajalle.

Lue myös: Anna hiuksillesi lepopäivä: 5 tapaa, joilla tuhoat suortuviasi tietämättäsi

Lähde: Byrdie

Kilpailut

Uusimmat