Asiat, jotka sinun tulisi tietää, jos haluat siirtyä luonnonkosmetiikkaan

10.05.2015 13:15 - Tiina Svensk

Avain puhtaampaan ihoon voi löytyä luonnollisista kosmetiikkatuotteista. On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät ekologiset tuotteet yksin riitä.  

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan tuotteita, joiden valmistusprosessissa ja ainesosien valinnassa on painotettu luonnollisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Jos olet suunnitellut meikkipussisi uudistamista ekologisempaan suuntaan, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

Mistä aloittaa

Jos haluat kokeilla vain muutamia tuotteita, kannattaa panostaa tuotteisiin, joita käyttää eniten. Käytämme kosmetiikkatuotteita huuliimme noin neljä kiloa elämämme aikana, joten huulirasvat, huultenrajauskynät ja huulipunat kannattaa vaihtaa ensimmäisenä.

Käyttöikä

Koska luonnonkosmetiikassa ei ole säilyvyyttä pidentäviä kemikaaleja, kuten parabeenia, tuotteet saattavat kestää lyhyemmän aikaa kuin normaalit meikit.

Mistä tietää, onko tuote mennyt jo vanhaksi

Myös kosmetiikkatuotteissa on parasta ennen -päivämäärä, jonka vilkaisu kertoo, onko tuote vielä käyttökelpoinen. Kannattaa luottaa myös omaan hajuaistiin: Jos tuote tuoksuu yhä hyvältä ja tuoreelta, sitä voi vielä huoletta käyttää.

Luonnonkosmetiikka ei korjaa kaikkea

Vaikka luonnonkosmetiikkatuotteita pidetään puhtaina ja orgaanisina, puhtaaseen ja terveempään ihoon vaaditaan muutakin: Avainasemassa on myös terveellinen ruokavalio, joka vaikuttaa ihosi hyvinvointiin sisältä päin.

Iho paranee hitaasti

Ihosolut uudistuvat 20-30 päivän aikana, joten muutokset ihossa eivät välttämättä näy heti tuotteiden vaihdon jälkeen. Puhtaammasta ihosta saatat nähdä merkkejä kuitenkin jo alle kuukaudessa.

Auttaako mikään muu ihon hyvinvointiin?

Kolme tärkeää asiaa, jotka vaikuttavat hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, vaikuttavat myös ihon hyvinvointiin. Kun juot tarpeeksi vettä ja nukut hyvät yöunet, myös iho kiittää. Ja tärkein asia, joka kaunistaa kasvojasi heti, on tietenkin hymy!

Lue: Katso mitä luomumeikkaaja sujauttaisi kesän meikkipussiin

Lähde: Cosmopolitan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat