Kuva: AOP

Aki Sirkesalo saa oman nimikkotien - kotipaikkakunta kunnioittaa edesmenneen muusikon muistoa

29.06.2016 10:40 - Senja Rapila

Edesmenneen laulajalegendan muistoa kunnioitetaan neljällä eri tiennimellä Akaassa.

Vuonna 2004 menehtynyt laulajalegenda Aki Sirkesalo saa oman nimikkotiensä Akaan Toijalasta. Akaanportin yritysalueella, E75-moottoritien liittymän ja ABC-liikenneaseman läheisyydessä sijaitsevat tiet saivat nimikseen Sirkesalontie, Akinkuja, Levytie ja Musakuja. 

Sirkesalo menehtyi perheineen lomamatkallaan Thaimaan tsunamissa joulukuussa 2004 ja hänen kotipaikkakuntansa on jo pitkään halunnut kunnioittaa edesmenneen laulajan muistoa jotenkin. Teiden nimeäminen oli looginen ratkaisu, sillä Akaassa on muitakin merkkihenkilöiden mukaan nimettyjä teitä.

- Tien nimeäminen Aki Sirkesalon mukaan on yksi niistä asioista, jotka haluan toteuttaa Akaan kaupungilla työskennellessäni. Se on oikeastaan vain odottanut aikaansa, ja nyt tarjoutui sopiva tilaisuus, Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen kertoo.

Muita Akaassa sijaitsevia merkkihenkilöiden mukaan nimettyjä teitä ovat Holkerintie valtioneuvos Harri Holkerin isän, kamreeri Antti Holkerin mukaan sekä Ylpöntie arkkiatri Arvo Ylpön mukaan.

Sirkesalon nimen käyttöön saatiin hyväksyntä laulajan lähipiiriltä.

Lue myös: Mariska sai lapsen - avautui blogissaan jokaiselle tuoreelle äidille tutusta ilmiöstä

Kilpailut

Uusimmat