Kuva: AOP

Sipe Santapukki: "Apulanta on iskelmäkansalle nostalgiakokemus"

15.07.2016 11:50 - Anna Hopi

Apulannan fanit ovat kasvaneet keski-ikäisen arkeen yhdessä bändin jäsenten kanssa.

Apulanta on käynyt uransa aikana 15 vuoden vaiherikkaan matkan, joka alkoi punkrockista ja asenteesta. Tänä päivänä yhtye on koko kansan rakastama rock-yhtye, joka kiinnostaa iskelmäkansaa niin paljon, että yhtye esiintyi paraatipaikalla Iskelmäfestivaalien lauantaissa päivän viimeisenä esiintyjänä.

- Olen niin iloinen, että saamme olla täällä. Tämä on vasta toinen kerta. Olimme viime vuonna ensimmäistä kertaa. Soitimme keskellä päivää. Keikka oli varmaan yksi parhaista meille koko vuonna, muisteli rumpali Sipe Santapukki Iskelmäfestivaaleilla.

Bändi kokee, ettei genreillä ole tässä kohtaa merkitystä, kun iskelmän kuulijat ovat itse halunneet bändin esiintymään.

- Iskelmäyleisöltä kysyttiin, että minkä esiintyjän haluaisitte nähdä vuoden 2016 festivaaleilla, Apulanta oli ylivoimaisesti toivotuin. Siinä vaiheessa on ihan sama, mikä genre on bändillä tai festivaalilla. Jos jengi viihtyy ja haluaa meidät paikalle, niin mehän tarjoillaan.

"Apulannan keikka on nostalgiakokemus"

Miehellä on oma näkemyksensä siitä, miksi Apulannan musiikki kiinnostaa keski-ikäistä juhlaväkeä.

- Luulen, että iskelmäfestivaaleilla Apulannan keikka alkaa olla nostalgiakokemus. Täällä on niitä ihmisiä, jotka tykkäsivät meistä 90-luvun alussa. Sitten ne ihmiset löysivät kumppanin, perustivat perheen ja ottivat asuntolainan, ostivat auton ja saivat elämäänsä kaikkia muita asioita. Kun aikaa on kulunut, he ehkä muistavat taas ne bändit, joihin rakastuivat teini-iässä. Luulen, että nimenomaan tällä festivaalilla tätä juttua on erityisen paljon, pohti Sipe.

Kaiken lisäksi koko suomalaista musiikkia kuuntelevaa kansaa on äskettäin muistutettu Apulannan huikeasta repertuaarista, kun Santapukin aisapari Toni Wirtanen käväisi Vain elämää -sarjassa. Bändi sai samalla reissulla keikkabiiseihin uusia vetoja, kuten Sata kesää, tuhat yötä, jonka Wirtanen coveroi Paula Koivuniemen ohjelmistosta.

Miten paljon tällainen genrejen välinen loikkiminen vaikuttaa Apulannan suosioon iskelmäkansan parissa?

- Tottakai se vaikuttaa. Ehkä enemmänkin kyse on kuitenkin sukupolvikokemuksesta, vastasi rumpali.

"Festareilla kiertäminen on kupla"

Santapukin mukaan festarikesiä on vaikeaa erottaa toisistaan.

- Onhan tämä kiertäminen vähän kuin olisi jossain kuplassa, jossa mikään ei muutu mihinkään. Maailma ympärillä muuttuu, mutta meidän työ ei hirveästi muutu. Toki nyt on aina uutta musaa. Nytkin on hienoa testata vaikka joku Valot pimeyksien reunoilla, että miten se lähtee festivaaliyleisön edessä, kertoi Santapukki.

- Festarit on niitä, mistä me eletään. Mitä me odotetaan eniten. Kyllähän bändin on hienoa esiintyä tällaisten valtavien yleisöjen edessä. Täähän on älyttömän siistiä.

Voisiko mies siis sanoa, että festarikeikat ovat myös Apulannan rahakirstu?

- On ne tavallaan sitäkin. Meillä on niin älytön show tuossa mukana, että osaamme kyllä sitä rahaa laittaa siihen esityksen sisältöönkin. Tuolla on lava täynnä porukkaa ja lavasteita, haluamme panostaa siihen. Meillä on sen näköinen lava, että ei ole muilla bändeillä. Se näyttää aika hienolta.

(kuva: AOP)

Kilpailut

Uusimmat