Kuva: Mikko Räsänen

Pate Mustajärvi: Kipeimmistä asioista puhutaan puolison kanssa saunassa

14.10.2016 10:30 - Anna Hopi

Laulaja Pate Mustajärvelle koti, ja varsinkin sauna on pyhä paikka, joka on turvasatama maailmasta.

Ikurin turbiini kertoi tällä viikolla Iskelmän iltapäivien Meillä kotona -ohjelmasarjassa, että kodin sydän ja sielu on keittiö. Vapaa-aikaansa Pate Mustajärvi viettää mieluiten olohuoneessa omassa keinutuolissa.

- Olohuone on paikka, jossa on topattu keinutuoli ja rahi. Ja kun on aamukahvit vetäisty, istahdan keinutuoliin pyjamat päällä ja paperinen Aamulehti. Mun aamu on pilalla, jos Aamulehteä ei ole postilaatikossa, sen pitää olla siellä. Siinä lukemisessa saattaa mennä tunti, jos on vapaapäivän aamu. Hyvä valo on myös tärkeää, kertoo Mustajärvi.

Olohuone on perheessä myös se paikka, jonne kokoonnutaan iltaisin joko elokuvan tai uutisten äärelle.

- Pyrin iltaisin katsomaan Kymmenen uutiset ja silloin se TV aukeaa. Joskus käy niinkin, että otan keinutuolini ja rouva menee kulmasohvalle ja mietimme, että nyt katsotaan leffa. Alkutekstit ovat menneet, niin rouva nukkuu ja katson sen leffan, nauraa Mustajärvi.

"Voimme puhua saunassa mistä vain"

Monelle suomalaiselle sauna on pyhä paikka - niin myös rokkikukolle.

- Sauna merkitsee minulle samaa kuin se on merkinnyt etelä-amerikan navajo-intiaaneille. Väitetään, että heillä on jotain yhteistä meidän kanssamme. Intiaanit keskustelivat aina tärkeimmät asiansa heimon, ihmissuhteiden ja maailman suhteen saunassa. Se on minulla vähän sama juttu, toteaa mies.

- Puolison kanssa kaksin vietetty aika saunakamarissa ja saunassa, on sitä aikaa, kun voidaan puhua ihan mistä vaan. Monta kertaa puhutaan tärkeistä, ja kipeistä asioista. Se on pyhä paikka, jos on keittiökin. Olemme molemmat mietojen löylyjen ystäviä - mieluiten miedosti ja pitkään.

Kuuntele alta kaikki Meillä kotona - jaksot:

Lue myös: Pate Mustajärvi uransa alkuajoista: "Joimme litrakaupalla viinaa, emmekä sammuneet koskaan"

Kilpailut

Uusimmat