Kuva: AOP

Hevimies Jarkko Ahola teki cover-levyn klassikoista: "Iskelmä on ollut mulle aina vähän kirosana"

18.11.2016 14:30 - Reija Saarinen

Levy sisältää muun muassa kappaleet Romanssi ja Minä olen muistanut.

Rokkari Jarkko Ahola, 39, tunnetaan parhaiten Teräsbetoni-yhtyeen laulajana ja basistina. Sen lisäksi hänen ääntään on päästy kuulemaan myös joululaulutulkinnoissa. Tänään julkaistu cover-levy, Romanssi, sen sijaan sisältää kasan suomalaisia klassikkobiisejä hevimiehen tulkitsemina.

- Idea levyyn lähti siitä, että minun piti itse asiassa tehdä omaa musiikkia, mutta aikataulut ei oikein natsannut. Tajusin, että jos ajattelin julkaista jotain, se ei tule olemaan omaa musiikkia, sillä sitä tehdään vielä suuremmalla hartaudella ja ajan kanssa. Ehdotin sitten tällaista cover-levyä ja idealla annettiin vihreää valoa.

Levyllä on 11 kappaletta, jotka ovat jokainen enemmän tai vähemmän tuttuja lähes jokaiselle suomalaiselle. Mukana on niin Kim Lönnholmin tutuksi tekemä Minä olen muistanut kuin Leif Wagerin Romanssikin. Mutta mitkä kappaleista ovat Aholan henkilökohtaisia suosikkeja?

- Merimies on todella hieno kappale. Olen tykännyt kappaleesta siitä lähtien, kun olen sen kuullut. Se on sellainen progressiivinen sävellys. Siinä on hienoa sointuja ja olen aina niitä ihaillut ja ajatellut, että miksi tämä ei voi olla oma kappaleeni, Ahola naurahtaa.

- Minä olen muistanut -kappale, on lapsuudesta tuttu ja siinä vain on jotain. Lapsenakin se sai aikaan sellaisen tunnelatauksen ja jollain tavalla kosketti.

"Iskelmä on ollut mulle aina vähän kirosana"

Moni voisi sijoittaa levyllä kuultavat kappaleet iskelmämusiikin genreen. Ahola itse ei näin ajattele.

- Itse näen ne hyvinä biiseinä. En ajattele, että ne ovat iskelmää. Iskelmä on aina ollut mulle vähän kirosana, kun tulen tuolta rock-puolelta ja silloin se tarkoitti enemmänkin Finnhitsiä ja niin edelleen.

- Tässä on tullut vuosia mittariin lisää, eikä ole enää niin kärkäs asioissa. Toki se rock N´ roll elää sisällä aina, mutta jos biisi on hyvä, on ihan sama mitä genreä se edustaa.

"En osaa muuta"

Ensi vuonna Aholan on tarkoituksenaan julkaista omaa musiikkia. Kappaleiden kasaan kyhääminen on miehen mukaan aloitettu ja toiveissa olisikin saada levy ulos syksyllä.

- Jotain samaa siinä on kuin tässäkin levyssä, toki hiukan laajemmalla skaalalla. En halua liikaa tarrautua mihinkään tyyliin. Suomen kieltä on ja ehkä viittauksia 60-lukuun jonkun verran.

Muuta Ahola ei tulevalta vuodelta toivokaan, kuin sitä, että saa jatkaa samaa tietä kuin tähänkin saakka.

- Toivon, että saan tehdä tätä kaikkea hienoa, mitä olen saanut tehdä nyt kahden vuoden ajan. Jos tätä saa jatkaa, olisin iloinen. Nöyrin mielin täytyy kuitenkin aina mennä, koska suhdanteet muuttuu ja saattaa olla, että yhtäkkiä naamani voi alkaa ärsyttää enemmän kuin aiemmin, ja sille ei itse voi mitään.

- Se pelottaa, koska tämä on työni, en osaa mitään muuta. 11 vuotta olen tehnyt tätä työkseni täysipäiväisesti ja ennen sitä treenannut tätä varten. Muuta minä en osaa. Kyllä se tulevaisuus siis pelottaa, mutta pitää vain mennä luottavaisin mielin eteenpäin.

 Lue myös: Naiset ostavat kenkiä hetken mielijohteesta - mihin heräteostokseen metallilaulaja lankeaa?

Kilpailut

Uusimmat