Ilpo Kaikkonen esiintyi F1-tähden häissä

24.11.2016 14:05 - Mikko Räsänen

F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja Ilpo Kaikkonen tekivät yhdessä rakkauslaulun.

F1-kuljettaja Valtteri Bottas osaa muutakin kuin ajaa autoa. Tämä kävi ilmi, kun Bottas pyysi Ilpo Kaikkosta esiintymään häihinsä. Siinä yhteydessä syntyi idea, että Emilia-morsiamelle tehtäisiin kappale, joka olisi varta vasten hänelle räätälöity. 

Kaikkonen pyysi Bottasta kirjoittamaan inspiraatioksi hänen ja Emilian rakkaudesta, jotta kappaleeseen tulisi juuri oikeaa tunnetta.

- Parin viikon päästä mun sähköpostiin tipahti teksti, joka oli noin kolmen A4-arkin verran pelkkää timanttia. En olisi uskonut, että noin viileä jätkä osaa kirjoittaa noin romanttisesti ja hienosti, Kaikkonen kertoo.

Bottaksen kirjeessä oli esimerkiksi kohta: 
"Muutin keväällä Englantiin, ja muistan hyvin kun näimme Helsingissä juuri ennen kun lähdin lentokentälle. Käytiin syömässä ja pussailtiin salaa rautatieaseman kulmilla"

Lopullisessa kappaleessa tuo kuuluu:
"Muistatko vielä sen hetken ensimmäisen, kun aseman kellon alla silloin salaa suudeltiin."

Taikaa-nimen saanut kappale esitettiin Valtterin ja Emilian häissä syyskuussa ja yleisö oli niin liikuttunut, että häiden jälkeen heräsi ajatus kappaleen levyttämisestä. Se projekti lähti kunnolla käyntiin, kun taustavoimaksi saatiin menestystuottaja Henri Lanz, joka on työskennellyt muun muassa Cheekin, Roope Salmisen, Nikke Ankaran ja JVG:n taustalla. 

Tänään Taikaa julkaistiin vihdoin singlenä niin suomeksi kuin englanniksi. Kuuntele kappale alta. 

Kuvat: Hanna-Maria Grönlund

Lue myös: IS: Ilpo Kaikkonen teki kovan ratkaisun sairautensa suhteen

Kilpailut

Uusimmat