Kuva: AOP

Cher haastettiin oikeuteen plagioinnista

22.12.2016 10:15 - Senja Rapila

Graafinen suunnittelija syyttää laulajalegendaa fonttinsa kopioimisesta.

Laulaja Cher, 70, on joutunut ongelmiin vuoden 2013 julkaistun Closer to the Truth -albuminsa kannen vuoksi. Häntä nimittäin syytetään siitä, että albumin kannen fontti olisi kopioitu luvatta.

Graafikko Moshik Nadev kertoo, että kehitti Paris Logo -nimisen fontin vuonna 2011. Fontti on ollut hyvin suosittu ja sitä on käytetty jopa muun muassa muotilehti Voguessa. Nadevin mielestä hänen fontissaan ja Cherin Closer to the Truth -albumin kannessa olevassa fontissa on huomattavaa yhdennäköisyyttä.

Nadev on kertonut TMZ:lle, että on ottanut yhteyttä Cheriin ja tämän levy-yhtiöön, jotta saisi tietää, kuka graafinen suunnittelija on tehnyt fontin ja/tai millaista pohjamallia hän on siinä käyttänyt. Cherin puolesta on kieltäydytty vastaamasta Nadevin kyselyihin ja albumin myyntiä on jatkettu normaaliin tapaan.

Nyt Nadev on haastanut Cherin oikeuteen ja vaatii laulajalta yli 4,7 miljoonaa dollaria korvauksia. Voit katsoa TMZ:n sivuilta, kuinka yhdennäköisiä Cherin albumin fontti sekä graafikon suunnittelema fontti ovat.

Lähde: TMZ

Lue myös: Esikoislevynsä julkaissut Mira Luoti: "Tämä vuosi on ollut iso kasvun paikka"

Kilpailut

Uusimmat