Kuva: Senja Rapila

Irina teki jatko-osan superhitilleen - kumpusi tarpeesta päivittää parisuhdetta

17.03.2017 09:39 - Anna Hopi

Tulevassa Seitsemän-levyllä käännetään laulaja Irinan mukaan katse omaan itseen.

Laulaja Irina Saari julkaisee uuden Seitsemän-albumin parin vuoden tauon jälkeen. Hän sanoo etsineensä levyllä sisäistä Juha Tapiotaan ja pyrkineensä levyn kappaleisiin toivoa ja armollisuutta. Jos levyllä kyseenalaistetaan, tällä kertaa katse kohdistetaan peiliin ja omaan itseen.

7. huhtikuuta ilmestyvältä levyltä on julkaistu jo kolme singleä. Ensimmäinen niistä on En olekaan valmis, joka on tähden mukaan syntynyt jännityksestä, joka liittyy elämänmuutoksiin.

- Muutoshan aina pelottaa, oli se sitten millä tahansa elämän osa-alueella. Siitä halusin tehdä biisin, koska pyöri hirveä tarve muuttaa tiettyjä elämän alueita, eikä siihen ollut rohkeutta. Yritin palata siihen, että mikä siinä menneessä on sitä, mikä pitää minua kiinni asioissa, jotka eivät toimi, hän kuvailee.

- Teksti tuli helposti. Siellä oli se "rivi luurangot kaapissa bailaa", ja mietin, että hitto, tähän biisiin voin laittaa ajatuksen, mitä olen päässäni pyöritellyt. Olen edelleen tyytyväinen kappaleeseen. Ainakin meikäläisen kankku heiluu sitä kuunnellessa, laulaja nauraa.

"Biisi, joka on miesten suosikki"

Parane parane -kappaleessa on mukana flirttiä ja vetovoimaa. Se oli Irinan mukaan kappale, joka tuntui heti "vanhalta tutulta Irinalta."

- Oli selvää, että se on miehille suunnattu kappale, jossa sanotaan, että "mitäänhän sä et saa, jos odotat vaan". Mikään asia ei parane odottamalla. Siinä on tietenkin tilanne, missä on sähköä ilmassa, mutta ei uskalleta ottaa sitä askelta, hän kertaa.

-  Tiesin, että siitä tulee kova keikkabiisi, koska kitarat raikuvat. Ei tarvitse himmailla. Joka levyllä tarvitsee olla kunnon rokkibiisi. Olen kuunteluttanut levyä lähipiirissä niin tämä on ollut miesten suosikki, yllättäen!

"Toisen päästäminen omaan elämään ei ole helppoa"

Kaaoksen keskellä -kappale on Irinan mukaan tarinallisesti voimakappale. Hän mietti kappaletta tehdessään ihmistä, joka on ollut pitkään yksin ja empii rakkauden suhteen.

- Vaatii paljon heittäytyä rakkauteen, kun se tulee vastaan. Yksinolo on turvallisempaa ja suhteessa voi käydä huonosti. Tunnemylläkkä on siellä, mutta antaako sen päästä vellomaan sinuun, hän kuvailee.

- Kun on olemassa tietyt rutiinit ja tavat, jos otat toisen ihmisen elämään, on tehtävä kompromisseja. Se ei ole aina niin helppoa. Onhan miehistä onneksi iloakin. Löysin erään ystävän toimesta kappaleeseen hiljattain toisen tason. Hän totesi, että tuli mieleen se, että kun saa lapsen, ja elämä muuttuu ja pakka menee sekaisin, kun elämäsi ei olekaan enää vain sinun. Oli hienoa, kun sain siihen ihan toisen kerroksen.

"Jatkoa Hiljaisuus-superhitille"

Irina sanoo kirjoittaneensa levylle Aika kunnian saa -kappaleen, joka kulki pitkään Hiljaisuus 2 -työnimellä.

- Se on jatkoa Hiljaisuus-kappaleelle, ja minulle hyvin henkilökohtainen, hän avaa.

- Koen, että parisuhteissa tietyt tunteet menevät sykleissä. Biisiä tehdessäni olin näissä Hiljaisuus-kappaleen tunnelmissa. Biisissä on rivi, jossa lauletaan "kuulunko edelleen sinulle, sovitko sinä vielä minulle, jos se mikä sitoo, unohdetaan." Se on sitä parisuhteen päivittämistä, että onko tämä parisuhde vielä minua varten, kun aikaa on kulunut näin ja näin paljon, nainen jatkaa.

- On kuitenkin menty omien kiinnostuksen aiheiden myötä omiin suuntiin. On lapset ja ne asiat, jotka sitovat elämää yhteen. Mutta ne kaksi ihmistä, jotka tätä arkea pyörittävät, vieläkö se on sitä, mitä halutaan.

Irina sanoo olevansa siitä epäkiitollinen aviopuoliso, että tarvitsee paljon tilaa.

- Niitä parin kolmen vuoden syklejä tulee, etten enää haluaisi olla. Tarvitsen sen tilan, haluaisin aina välillä päästä kokonaan irti parisuhteeseen liittyvistä asioista, minkä jälkeen voisin taas ottaa sen saman vanhan miehen takaisin, hän virnistää.

- Tunne on voimakas, ja siitä voi ammentaa biiseihin. Tuntui hyvältä kirjoittaa aihe taas ulos itsestä.

Lue myös: Uuden levyn kanssa tuskaillut Irina: "Minulla ei ollut enää mitään annettavaa!"

Lue myös: Irina paljastaa: Jättihitti oli ajaa koko yhtyeen välirikkoon

Lue myös: Irina pitkästä avioliitostaan: "Välillä haluaisin pitää vuoden loman"

Kilpailut

Uusimmat