Kuva: Sanna Wänskä

Laulaja Oskari Ruohonen tunnustaa: "Olen menettänyt kavereita kappaleideni takia"

03.04.2017 13:01 - Anna Hopi

Oskari Ruohonen, 29, elää musiikille. Hänen tavoitteensa on tehdä tarttuvaa poppia.

Laulaja Oskari Ruohosen Mitä se sua haittaa -kappale syntyi voimabiisiksi. Se kertoo tunteesta, joka herää, kun haluaa riistäytyä vanhasta irti ja olla vapaa tekemään mitä haluaa. Ruohoselle kappaleeseen liittyy henkilökohtaista tunnetta.

- Kun teen uutta biisiä, niin en saa valmista useinkaan, jos kappale ei herätä isoja tunteita. Tässä biisissä kertosäkeessä huudan ääneen sitä, että mitä se sua haittaa, hän kertaa.

Ruohonen on soittanut aikaisemmin yhtyeissä Traffic Island ja Journalist. Hän sanoo unelmoineensa pitkään soolourasta.

- Siihen hyppääminen vaatii kasvua, että olet valmis siihen. Olen tehnyt aina musiikkia, ekoja lauluja olen tehnyt neljävuotiaana. Ne olivat aika huonoja biisejä, mutta teinpä kumminkin. Olen ollut nyt bändeissä 10 vuotta, kertaa 29-vuotias mies.

"Vaikeat hetket ovat niitä, kun tili ei pursua rahaa"

Oskari sanoo, ettei ole tehnyt elämässään muuta kuin musiikkia.

- Onhan se riski, että jättää kouluja kesken ja päättää elää musiikilla. Se on ollut pakko kuitenkin tehdä. Olen tehnyt studiohommia, kun oma musa ei ole rahoittanut elämää. Tulee vaikeampiakin päiviä, kun tili ei pursua rahaa. Jaksan kuitenkin eteenpäin, kun tiedän, mitä haluan tehdä. Riittää, että rahaa riittää ruokaan. Kaikki muu on plussaa.

- On hienoa laittaa kappale oman nimen taakse, kuin että piiloutuisi englanninkielisen bändinimen taakse. Minulla on tavoite yllättää ja tehdä jotain sellaista, mitä ei ole tehty. Odotan hulluna livekeikkoja.

Mies tulee maineikkaasta Ruohosten musiikkiperheestä, josta tunnetaan turkulaiskaksikko Matti ja Teppo. Perhevaikutteen lisäksi hän sai kokea jo nuorena jotain, mitä moni ei pääse kokemaan. Traffic Island -yhtye teki levytyssopimuksen Universalin kanssa, kun Oskari oli 18-vuotias.

Hän on kiitollinen kokemuksista, jotka ovat ohjanneet musiikkiuralle. Rakkausteema ja ihmissuhdeteemat kiinnostavat häntä tulevaa levyä ajatellen.

- Lauluni liittyvät aina omaan elämään ja kavereiden elämään. Yritän olla varovainen, etteivät kaverit tunnista itseään kappaleista. Olen menettänytkin kavereita sen takia, hän aloittaa.

- Kirjoitin englanninkielisen biisin, joka kertoi teinikihloista. Teksti ei ollut suora, mutta idea pystyi löytämään. Se osui arkaan paikkaan. Anteeksi vielä, hän virnistää.

- Tulee kirjoitushetkeksi aina vähän narsisti olo, kun ystävien elämä on hetkeksi mun elämää. Ei biisiä tehdessä kuitenkaan voi jarrutella, pitää kirjoittaa mitä kulloinkin paperille tulee.

Kuuntele alta Ruohosen uusi kappale.

Lue myös: Laulajalupaus Kari Luoto näyttää uudessa kappaleessa herkkyytensä: "Itken helposti"

Kilpailut

Uusimmat