Kuva: Senja Rapila

Ruotsalaistähti Günther: Urani alussa tyyliäni pidettiin homomaisena

28.08.2017 13:42 - Anna Hopi

Eurodance-tähti haluaa laajentaa ihmisten käsityksiä maskuliinisuudesta ja seksuaalisuudesta.

Moni tuntee eurodance-tähti Güntherin naistenmiehen maineesta ja seksiä tursuavista kappaleista. We Love The 90's -festivaaleilla kävi ilmi, ettei tämä ole koko totuus artistista. Günther painottaa, ettei hänen musiikkinsa ole flirttailevasta sävystä huolimatta naisia alistavaa tai halventavaa.

Päinvastoin, biisit ovat täynnä ihailua naissukupuolta kohtaan.

- Imagoni on flirttaileva ja suora, ja se ärsyttää joitakin ihmisiä. Tämä ilmaisu on mietitty alusta lähtien. Edustan tietyllä tavalla alfa-miestä - olen kilpailuhenkinen ja haluan voittaa, mies kertoo Voice.fi-sivustolle.

- Monet ihmiset ajattelevat, että musiikkini on naisia alentavaa. Se on päinvastoin, he eivät kuuntele, mitä todella sanon biiseissäni. Seksualisoin aina itseni miehenä, mutta minun ja Sunshine Girls -tanssijoideni kanssa on aina täydellinen kunnioitus ja ystävyys, hän jatkaa.

"Uran alussa minua pidettiin homona"

Günther myöntää, että huumorikappaleiden tekeminen on haastavaa juuri siksi, että pitää tietää, mihin vetää oikeasti rajan.

- Musiikkini on tuhmaa ja seksikästä, mutta hyvällä tavalla. Liian pitkälle et voi mennä, koska se olisi mautonta. Rikon tabuja ja rajoja, mutta teen sen aina kunnioituksella naisia kohtaan, hän avaa.

- Haluan seksualisoida maailman. Meidän ihmisten pitäisi olla enemmän sitä, mitä olemme. Kyse on vapautumisesta. Siksi aloitin koko jutun. Haluan, että ihmiset voisivat olla enemmän sinut itsensä kanssa, hän perustelee.

Güntherin musiikilla on faneja Euroopan lisäksi rapakonkin takana.

- Kun aloitin, varsinkin Yhdysvalloissa oltiin konservatiivisempia, ja siellä seksuaalisuudesta ei laulettu niin rohkeasti. Avasin ehkä siellä ihmisten näköaloja seksuaalisuuteen. 10 vuodessa Amerikka on muuttunut eurooppalaisemmaksi. Kun aloitin, nahkatakkejani ja viiksiäni pidettiin homona. Yhdysvalloissa oli silloin vallalla vain yhdenlainen käsitys maskuliinisuudesta. Nyt he ehkä ymmärtävät, että voit ajatella eri tavoin.

Ruotsalaistähti työstää paraikaa uutta musiikkia. Edellinen single Dynamite näki päivänvalon muutama kuukausi sitten. Seuraava kappale kertoo orgasmista.

- Se tulee herättämään keskustelua, artisti virnistää.

Lue myös: Günther tulevasta kappaleestaan: "Tulee herättämään keskustelua"

Suosittelemme

Uusimmat