Kuva: Senja Rapila

Ida Paul ja Kalle Lindroth Emma-ehdokkuudestaan: ”Kyllä sitä on mietitty ja unelmoitu"

13.12.2017 17:15 - Emmi Moilanen

Vuoden tulokas -kategoriassa ehdolla oleva duo kertoo, että sattumalta alkanut yhteistyö on tuntunut todella luontevalta ja tämä välittyy myös kuuntelijoille.

Vuoden 2017 Emma Gaala ehdokkaat julkistettiin maanantaina ja palkinnot jaetaan 3. helmikuuta 2018. Laulaja-lauluntekijöiden Ida Paulin ja Kalle Lindrothin muodostama duo on ehdolla Vuoden tulokas -kategoriassa.

Molemmat ovat sitä mieltä, että ehdokkuus on duolle merkityksellinen. Ensimmäistä albumiaan työstävä kaksikko on nimittäin kovaa vauhtia raivaamassa tietään koko Suomen tietoisuuteen.

- Emmat on tietynlainen leima, että nyt tämä tapahtuu ja on oikea juttu. Mentaalisesti ja takaraivossa tämä on todella tärkeä asia, Lindroth toteaa.

"Kyllä sitä on mietitty ja unelmoitu"

Aikaisemmin molemmat muusikot ovat olleet Emma-ehdokkaina toisille artisteille kirjoitettujen kappaleiden myötä. Lindroth on ollut työstämässä muun muassa laulaja Antti Tuiskun En kommentoi -levyä, joka palkittiin vuoden 2016 maaliskuussa Vuoden albumi ja Vuoden popalbumi Emmoilla.

- Muistan kun kävelimme pois lavalta patsaan kanssa ja ajattelin, että kyllä tämä tuntuu hemmetin hyvältä, mutta voisiko joku päivä olla sellainen tilanne, että tulisi oma, mies muistelee.

- Vaikka se ei tapahtuisi nyt, niin silti tämä on tosi iso juttu, Lindroth summaa ajatuksiaan ehdokkuudesta.

Myös Ida Paul on samoilla linjoilla.

- Nyt kun on oma projekti ensimmäistä kertaa ehdolla, siinä on vielä erityisempi fiilis. Kyllä sitä on unelmoitu ja mietitty varmasti, mutta nyt se on totta.

Aitous ja rehellisyys saavat erottumaan

Ida Paul ja Kalle Lindroth uskovat, että heidän valttikorttinsa on musiikin tekeminen duona. Artistit mainitsevat vahvuudekseen myös sen, kuinka he täydentävät toisiaan kappaleiden kirjoittajina, ja yhdessä työskentely on tuntunutkin todella luontevalta.

Kaksikon viides single, viime viikolla julkaistu Päällekkäin on saanut kuuntelijoilta positiivisen vastaanoton.

- Mielestäni kirjoitimme todella rehellisesti tämän kappaleen. Tässä on sellainen aitous, joka varmasti puree ihmisiin, Ida Paul pohtii.

- Aikaisemmissa biiseissä on ollut pilkettä silmäkulmassa. Nyt ei ole sellaista, vaan tämä on brutaalin rehellinen biisi niistä tunnelmista, jotka ovat kirjoittamisen hetkellä olleet, Lindroth tiivistää.

Kuuntele Ida Paulin & Kalle Lindrothin uusi kappale Päällekkäin alta.

Lue myös: Emma-ehdokkaat julki - katso ketkä kahmivat eniten ehdokkuuksia

Kilpailut

Uusimmat