Kuva: Senja Rapila

Kaija Koo tekee innolla uutta musiikkia - "Nyt monet asiat muuttuvat"

19.02.2018 15:50 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Kaija Koon tavoitteena on tehdä "valtavan hyvä albumi".

Suomalaisen iskelmän kestotähti Kaija Koo, 55, paiskii parhaillaan töitä uuden musiikin parissa. Edellisen albuminsa vuonna 2016 julkaissut nainen kertoi Emma-gaalan punaisella matolla Voice.fi:lle, että hän on tällä hetkellä erittäin innoissaan tulevan albumin valmistelusta.

- Kokkola painaa, painaa. Nyt tehdään uutta musaa, ja teen sitä aika raivoisasti. Tarkoitus olisi tehdä - en nyt käytä tässä kirosanaa - valtavan hyvä albumi ja uusia hienoja biisejä, Kaija Koo sanoo.

Naisen edellisillä albumeilla on ollut mukana suomalaisen musiikin eturivin tekijöitä biisinkirjoittajina, kuten Paula Vesala, Ellinoora, Pariisin kevään Arto Tuunela ja Toni Wirtanen. Kaija Koo kertoo, että tulevalla albumilla hänellä on mukana uusia yhteistyökumppaneita. Hän ei kuitenkaan vielä suostu paljastamaan nimiä.

- Minulla on uusia tuottajia, ja olen innoissani, koska nyt monet asiat muuttuvat ja tulee erilaista materiaalia, Kaija Koo sanoo.

"Olen ihmisyyden ytimessä"

Kaija Koo sai vuoden parhaan naisartistin palkinnon tammikuun lopun Iskelmä Gaalassa. Naiselle tärkeää oli, että palkinnon saaja oli valittu yleisöäänestyksellä. Erityisen hyvillään hän on siitä, että vielä pitkän uran jälkeenkin palkintoja tulee. Myös uudet sukupolvet löytävät toinen toisensa jälkeen Kaija Koon musiikin, ja nainen on viime vuosina ollut tuttu näky konserttisalien lisäksi myös nuorison suosimilla festareilla. Kappaleet kuten Vapaa ja Kaunis, rietas, onnellinen liikuttavat ihmisten tunteita ja tanssijalkoja kaikissa ikäryhmissä.

- Se ehkä kertoo, että olen jonkin ihmisyyden ytimessä. Olen huomannut, että työni ei ole yhdentekevää. Joskus nuorempana ehkä tuntui, että mikä hiton ammatti tämä on, mutta tämä on tosi tärkeää työtä, Kaija Koo luonnehtii.

Lue myös: Iskelmä Gaalan Vuoden naisartisti on Kaija Koo: "Kärsin nuorena erikoisesta äänestäni"

Lue myös: Kaija Koo avasi taustoja hittikappaleensa takaa: "Sen voi ymmärtää monella tavalla"

Kilpailut

Uusimmat