Kuva: Iiro Myllymäki

The Sounds -bändin Maja ja Felix yllättävät uudella duoprojektillaan - "Löysimme taas leikkisyyden"

17.04.2019 15:45 - Iiro Myllymäki

The Sounds -yhtyeestä tutut muusikot vaihtoivat rockin elektroniseen musiikkiin ja perustivat Crew of Me&You -duon. Inspiraatiota he ovat ottaneet muun muassa laittomista reiveistä.

Missä kohtaa voi vielä uudistaa vanhaa ja missä kohtaa on kannattavampaa synnyttää jotain kokonaan uutta? Tämän pohdinnan eteen päätyivät ruotsalaisen The Sounds -rock-yhtyeen laulaja Maja Ivarsson, 39, ja kitaristi Felix Rodriguez, 39, kun he kirjoittivat uutta materiaalia rakastetulle ja paljon Suomessakin keikkailleelle bändilleen. Kaksikko oli vuoden 2018 alussa vetäytynyt studioon työstämään biisejä uudelle The Sounds -albumille, mutta jotkut näissä sessioissa syntyneet kappaleet tuntuivat lähteneen ihan omaan suuntaansa.

- Olisimme ehkä voineet laittaa sovitukseen bassoa ja rumpuja, mutta se ei tuntunut oikeudenmukaiselta näitä biisejä kohtaan. Voisimme joko laittaa nämä biisit pöytälaatikkoon ja olla koskaan julkaisematta niitä, tai sitten voisimme perustaa uuden bändin ja jatkaa tuolla linjalla kirjoittamista, kertoo Maja Ivarsson Voice.fi:n haastattelussa.

Kaksikko päätyi valitsemaan jälkimmäisen vaihtoehdon ja lähteä selvittämään, mihin uudenlainen suunta johtaa. 21-vuotias The Sounds on Ivarssonin mukaan kasvanut jo niin suureksi koneistoksi, että sen radikaali muuttaminen olisi hankalaa. Näin syntyi Crew of Me&You -niminen duo, joka on nyt julkaissut ensimmäisen EP:nsä. The Soundsin sähkökitaravallit ja rumpujen räime ovat vaihtuneet syntikoiden ja rumpukoneiden hallitsemaan äänikuvaan, jonka inspiraatiot löytyvät 1990-luvun eurooppalaisesta tekno- ja elektronisen musiikin skenestä. Felix Rodriguez kävi jo 15-vuotiaana laittomissa reiveissä, ja sekä hän että Maja ovat aina kuunnelleet usean eri genren musiikkia. Hyppy elektroniseen musiikkiin ei siis ole mikään syrjähyppy.

- Pidämme asenteesta musiikissa, ja sitä voi ilmaista sekä rock-bändissä että elektronisessa musiikissa. Crew of Me&You:lla on The Soundsin kanssa yhteistä leikkisyys. Löysimme taas sen leikkisyyden, joka meillä oli esimerkiksi, kun kirjoitimme Living In American, Ivarsson kertoo.

- Musiikissamme on fuck you -asennetta, kertovat Maja Ivarsson ja Felix Rodriguez. (kuva: Iiro Myllymäki)

Miten The Sounds -fanit suhtautuvat?

Uuden musiikin tekoprosessi osoittautui helpoksi.

- Se oli pelottavankin yksinkertaista, Ivarsson nauraa.

Kaikki Crew of Me&You:n kappaleet ovat Ivarssonin ja Rodriguezin kirjoittamia ja tuottamia. Kaksikon työskentelyfilosofia oli, että kaikki hulluimmatkin ideat sai heittää ilmoille ja sääntöjä ei ole.

- Popmusiikissa on tiettyjä juttuja, jotka siellä pitää olla. Pitää olla tarttuva kertosäe. Nyt emme ajatelleet mitään tuollaisia, vaan teimme vain sitä, mikä tuntui meistä hyvältä, Felix Rodriguez kertoo.

Kaksikko esimerkiksi halusi haastaa itsensä tekemällä kappaleen, jossa on koko biisin ajan vain yksi sointu. Idea heitettiin ilmoille, siihen tartuttiin ja se toteutettiin. Lopputulos, Snö, on kuultavissa duon Home Free -EP:llä.

Luovan prosessin aikana kaksikko ei miettinyt, mitä muut mahtavat biiseistä tykätä. Nyt ensimmäisen julkaisun ilmestyttyä he toivovat, että kuulijat, ja heidän joukossaan The Sounds -fanit, ottavat uuden tyylin vastaan.

- Toivottavasti he ottavat uudet biisit omakseen. Uskon, että livenä ihmiset tunnistavat meissä sen saman asenteen ja ilon, mikä on aina ollut The Soundsissa, Ivarsson sanoo.

Entä The Sounds sitten? Vaikka Majan ja Felixin studiosessioista lähti syntymään aivan uusi bändiprojekti, he ovat saattaneet loppuun myös sen prosessin, jonka takia he alun perin studioon menivätkin. The Soundsin uusi albumi on nyt heidän mukaansa valmis, ja Rodriguezin mukaan se julkaistaan todennäköisesti tämän vuoden puolella. Myös Crew of Me&You:n debyyttialbumin on määrä ilmestyä loppuvuodesta.

- Olemme kirjoittaneet hirmuisen paljon biisejä viimeisimmän vuoden aikana. Kaikki on tuntunut vaivattomalta, Maja sanoo.

Lue myös: The Soundsin Maja Ivarsson: Sydämeni särkyy, jos en voi antaa lavalla itsestäni 100 prosenttia

Lue myös: Maja Ivarsson: The Sounds ei voisi osallistua Euroviisuihin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat