Kuva: Lauri Kujanpää

Jyrki 69 paljastaa hauskan faktan studiotyöskentelystään - laulaminen ei onnistu ilman yhtä asiaa

13.09.2019 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yhtyeen uusi albumi West End julkaistaan tänään 13. syyskuuta.

The 69 Eyes -yhtye juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan. Yhtyeeltä julkaistiin tänään perjantaina 13. syyskuuta uusi albumi West End, bändillä ja valokuvaaja Ville Juurikkalla on valokuvanäyttely Lahdessä sekä yhtyeestä on tehty myös dokumentti, jossa käydään läpi The 69 Eyesin koko ura.

Yhtyeen laulaja Jyrki 69, 50, kertoi Voice.fi:n haastattelussa, että valokuvanäyttelyssä on mahdollista ostaa muun muassa Route 69 -kirja.

- Meistä oli hyvä idea tehdä tuollainen näyttely, jossa on esillä, ja mahdollista myös ostaa, Juurikkalan ottamia kuvia meistä. Siellä on myös näytillä meidän ensimmäinen pressikuvamme.

Näyttely on avoin kaikille aina vuoden loppuun asti. Paikkana toimii Lahdessa sijaitseva Ace Corner Finland.

- Tuollainen moottoripyörämuseo sopii erinomaisesti meidän kuville. Rock ja prätkät ovat kulkeneet aina käsikädessä. Näyttelyssä on saatavilla myös meidän valokuvakirjamme Route 69, jossa on juurikin Juurikkalan ottamia kuvia.

West End

West End -albumin nimi tulee länsimaisen elämäntavan lopusta. Maapallolla on käynnissä muutoksia, ja ne ovat mietityttäneet myös laulaja Jyrki 69:ä. Aikaisemman haastattelun voit lukea tästä.

Jyrki 69 sanoo, että albumien lauluprosessi vaatii aina tietynlaista mentaliteettia.

- Tulet tavallisesta maailmasta studioon ja sitten sinun täytyy päästä sen kappaleen sisälle. Minun kohdallani käy niin, että sukellan siihen maailmaan. Näen mielessäni niitä asioita, joista kappaleissa puhutaan. Yhtäkkiä seison mielikuvissani esimerkiksi jossain aavikolla, jossa aaveajaja menee ohitseni.

Jyrki 69 ei pysty laulamaan ilman, että pitää päässään aurinkolasejaan.

- Yksi hauska fakta on, että en saa laulettua, ellei minulla ole aurinkolaseja päässä. Sitä on yritetty, mutta ikinä se ei ole toiminut! Jyrki 69 nauraa.

West End -albumin nimi tulee nykypäivän maailmasta, mutta Jyrki 69 kertoo, että suomalaiset ovat aina saaneet pelätä jotain.

- Tämän hetken sukupolvi on kauhuissaan siitä, kun jatkuvasti tulee ikäviä uutisia: Amazon palaa ja ilmasto muuttuu. Samanlaista se oli kuitenkin silloin aikoinaankin, kun elimme jatkuvan ydinsodan uhan alla. Lisäksi kylmä sota jylläsi ja siitä puhuttiin jatkuvasti.

- Uudellä levyllä on kappale Burn Witch Burn, jossa Grimmin satujen ja OZ-velhon kautta puhutaan nykypäivän sosiaalisesta mediasta, joka on melkoista myrkkyä nuorisolle.

Oman musiikin löytäminen

Yhtyeen musiikkityyli on vaihtunut, jos vertaa nykypäivää bändin uran alun levyihin. Tästä Jyrki 69 kertoo seuraavasti:

- Suosikkibändimme ovat aina olleet samat. Oli kuitenkin vaikeaa saada kaikki ne vaikutteet, Ramonesista The Sisters of Mercyyn, samaan musiikkityyliin. Meidän kolmella ensimmäisellä levyllä meininki on hieman erilaisempaa, mutta sen jälkeen aloimme löytämään omaa juttuamme.

- Aikoinaan kun teimme Wasting The Dawn levyä, niin lainasimme Waltarin Kärtsyn studiota. Ville Valo tuli meidän mukanamme sinne ja hänellä oli paljon tuoreita ideoita. Hän oli siis meillä hieman tuottajana siinä.

- Silloin ihan vitsillä päätin laulaa Gothic Girl -kappaleeseen matalemmalla äänellä, ja se jäi kaivelemaan, sillä se olikin todella hyvä. Kyseinen kappale ei päätynyt vielä Wasting The Dawn -levylle, vaan myöhemmin. Sen biisin kautta kuitenkin kaikki sitten muuttui ja nyt olemme tässä. (kuuntele koko klippi alta)

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: The 69 Eyes julkaisee albumin länsimaiden tuhosta - "Elämme synkkiä aikoja"

Kilpailut

Uusimmat