Kuva: Emmi Moilanen

Maija Vilkkumaa muistelee epäonnistunutta sinkkuvalintaansa: "Tajusin urani olevan ohi"

16.04.2020 15:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Rokkari on juhlistanut Meikit, ketjut ja vyöt -albumin vuosipäivää sosiaalisessa mediassa. Nainen teki albumin suurten paineiden alla.

Maija Vilkkumaa, 46, on kertonut Instagramissa, että hänen toinen studioalbuminsa Meikit, ketjut ja vyöt täyttää tänään torstaina 19 vuotta. Nainen intoutui muistelemaan levyn tekoprosessia ja siihen liittyneitä paineita. Esikoisalbumi Pitkä ihana leikki oli ollut suurmenestys.

”Mulla oli karmaisevat paineet tuon levyn kanssa, esikoinen Pitkä ihana leikki oli saavuttanut yllättävän suuren suosion, ja se varjosti uuden levyn tekoprosessia valtavan kivimuurin lailla”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Nainen kertoo mielenkiintoisen anekdootin Totuutta ja tehtävää -biisin synnystä. Kappale syntyi viikon mittaisella kirjoitusmatkalla Budapestiin.

”Taoin siellä synaa viikon pienessä todella kuumassa hotellihuoneessa, mutten saanut aikaan mitään muuta kuin Totuutta ja tehtävää -biisin, jonka senkin kertosäe oli pyörinyt mielessä jo vuosia”, Vilkkumaa kertoo.

Levyn ensimmäiseksi sinkuksi valittiin Noinko vaikeeta se on, joka on sittemmin painunut pitkälti unholaan. Sinkun suosio ei ollut merkittävää julkaisun aikaankaan, ja tämä sai Vilkkumaan pelkäämään jopa uransa puolesta.

”Olin aivan hermona biisin laimeahkosta suosiosta ja tajusin urani olevan ohi. Siinä missä ekan levyn kanssa jokainen virstanpylväs ja myyty levy oli iloinen yllätys ja tuli aivan takavasemmalta, tokan levyn kanssa olin jo astunut sille paineen ja menettämisen pelon tielle, joka artismiin kuuluu.”

Nainen tajusi, että paineiden ikeestä pääsee parhaiten irrottautumaan, kun vain tekee musiikkia ja nauttii siitä. Epäonnistuneesta sinkkuvalinnasta Vilkkumaa otti myös opiksi. Hänen omat sinkkutoiveensa levyltä olivat Ingalsin Laura ja Totuutta ja tehtävää, jotka nousivatkin singleiksi ja sitä myöten ikivihreiksi hiteiksi.

Tällöin tajusin, että artisti yleensä itse tietää parhaiten itseensä liittyvät asiat, vaikka toki on tärkeää kuunnella muita”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Voit lukea Maija Vilkkumaan koko muistelon alla olevasta päivityksestä. Jos se ei näy alla, näet sen myös täältä.

Lue myös: Maija Vilkkumaa ylistää lastensa opettajia koronatilanteessa: "Olen ollut jopa tosi ihmeissäni"

Lue myös: Herra Ylppö huomasi hauskan yksityiskohdan Maija Vilkkumaan nuoruuskuvassa: "Voittaja on löytynyt!"

Kilpailut

Uusimmat