Kuva: Senja Rapila

IS: Robinin kansainvälisen uran luonti hidastui - takana "käytännössä turhia reissuja" Saksaan

17.06.2020 10:15 - Iiro Myllymäki

Robin kertoo Ilta-Sanomille, miten korona tuli sotkemaan urasuunnitelmia. Hänen oli tarkoitus julkaista ensimmäinen englanninkielinen albuminsa keväällä, mutta toisin kävi.

Robin Packalen, 21, yllätti suomalaiset puolitoista vuotta sitten ilmoittamalla suuntaavansa kansainvälisille musiikkimarkkinoille. 13-vuotiaasta alkaen suomalaisen popmusiikkikentän huipulla ollut nuorukainen vaihtoi laulukielensä englanniksi ja ilmoitti saaneensa levytyssopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa. Toistaiseksi mieheltä on julkaistu kolme englanninkielistä sinkkua, joista tuorein, Benefits, julkaistiin aivan vastikään.

Robin Packalen valottaa Ilta-Sanomien haastattelussa, miten korona tuli sotkemaan hänen uransa askelmerkit. Miehen oli tarkoitus julkaista kokonainen albumi jo keväällä, mutta lopulta hän pitikin yli vuoden taukoa julkaisuista kokonaan. Robin ei kuitenkaan ole ollut toimeton, vaan hän on määrätietoisesti edistänyt kansainvälistä uraansa kulissien takana.

- Olen käynyt Saksassa paljon. Käytännössä turhia reissuja, mutta luomassa kontakteja. Niitä on pakko olla. Samalla tavalla olen käynyt tutustumassa biisintekijöihin myös eri puolilla maailmaa, Robin kertoo IS:lle.

Robin tiedostaa, että kansainvälisen uran luominen ottaa aikansa. Suomalainen yleisö saattaa odottaa näkyviä tuloksia nopeasti, ja mediassakin isoille markkinoille pyrkivät artistit leimataan flopeiksi, jos ensimmäiset julkaisut eivät johda merkittävään menestykseen.

- Sanoin jo vuosi sitten, että älkää ihmiset repikö pelihousujanne, jos mitään ei tapahdu nopeasti. Tai mitään sen ihmeellisempää ei tapahdu kymmeneenkään vuoteen, Robin sanoo.

Suunnanvaihto ei kaduta

Toistaiseksi Robinin englanninkieliset julkaisut eivät ole saaneet samaa suosiota kuin suomenkieliset. Englanninkielinen ensisinkku I’ll Be With You on kerännyt 4,5 miljoonaa striimiä Spotifyssa, kun taas esimerkiksi vuoden 2013 Boom Kah -hitillä on kaksinkertainen määrä.

Robinia ei kaduta kansainvälisille markkinoille lähteminen. Mies kertoo Ilta-Sanomille nauttivansa haasteesta ja siitä, että nyt pitää puskea kovempaa kuin koskaan ennen. Aiemman menestyksen aikana hän huomasi jo leipiintyvänsä samaan julkaisujen ja keikkojen kaavaan.

- En halua olla 21-vuotiaana tilanteessa, että tunnen tekeväni juttuja, joita olen tehnyt aina aikaisemminkin, Robin sanoo IS:lle.

Hän ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta palata joskus suomenkielisenkin musiikin tekemisen pariin.

Lue myös: Robin julkaisee uutta musiikkia yli vuoden tauon jälkeen - "Biisi on luonteeltaan synkkä"

Lue myös: Robin hurmasi seuraajansa lapsuuskuvallaan: "Miten suloinen"

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat