Kuva: Lauri Kujanpää

Jouni Hynynen kehuu striimikeikkoja Teoston haastattelussa: "Perkele, tätähän katsotaan"

03.11.2020 16:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hynynen sanoo, että pyöritteli ajatusta jo ennen koronapandemiaa.

Korona-aika vaati artisteilta kekseliäisyyttä, sillä normaaleja keikkoja ei voinut esimerkiksi keväällä soittaa ollenkaan.

Yksi ratkaisuista oli striimikeikat, joissa fanit pääsevät nauttimaan live-musiikista kotisohvalta käsin. Kotiteollisuuden nokkamies Jouni Hynynen, 50, kertoi musiikintekijöiden, säveltäjien ja kustantajien tekijänoikeusjärjestön Teoston haastattelussa, että mietti striimikeikkojen vetämistä jo ennen koronapandemiaa. Tänä vuonna idea kuitenkin heräsi toteutusasteelle.

- Kelasimme, että täytyyhän soittokuntoa jotenkin pitää yllä. Kulttuuritila Nuijamies Lappeenrannassa ehdotti, että tulkaa soittamaan: tehdään siitä striimi ja yritetään kasata jonkinlainen potti, jotta Nuijamies pysyisi pystyssä, Hynynen kertoo.

Huhtikuun 10. päivä oli sitten aika, kun Kotiteollisuus soitti ensimmäista kertaa striimin välityksellä. Hynyselle kokemus oli hyvällä tavalla hämmentävä.

- Tajusin, että, perkele, tätähän katsotaan ihan oikeasti, pakko skarpata vähän. Viimeistään siinä vaiheessa, kun meille ilmoitettiin lennossa, että kymmenentuhannen katsojan raja meni rikki, oli jo täysi rähinä päällä.

Palaute striimikeikoista on Hynysen mukaan ollut "helvetin hyvä". Vaikka mies soittaakin mielellään ihan normaalin live-yleisön edessä, tullaan kuitenkin striimikeikkoja tekemään, jos pandemia estää yleisön pääsyn konserttipaikoille.

- Jengi tuntuu olevan ihan liekeissä, ja kun tutkimme keikan aikana ruutuun tulevaa suoraa palautetta, se tuntuu olevan myös aika humalaista. Eli jengi vetää keittoa olohuoneissaan ja katselee ja kuuntelee suomalaista rokkia aika fiiliksissä myös tv:n tai tietokoneen välityksellä. Tai mitä näitä nykyajan vempeleitä nyt onkaan, Hynynen sanoo.

Kotiteollisuus on ollut pitkin kesää ja syksyä nauhoittamassa 17. studioalbumiaan.

Lue myös: Tuomas Holopaista kuullaan jälleen Kotiteollisuuden tulevalla albumilla

Lue myös: Kotiteollisuuden läpimurto vei Jouni Hynysen naistenlehtien kansiin - "Tappelin sitä vastaan"

Lähde: Teosto

Kilpailut

Uusimmat