Kuva: AOP

"Ajattelimme, että se meni ihan ok" - Brian May muistelee Queenin ikonista Live Aid -konserttia

11.11.2020 15:45 - Roy Kokkonen

Brian May kertoo, että bändi ei ajatellut esityksen jäävän historiankirjoihin.

Kun Queen asteli Lontoon Wembley-areenalle osana Live Aid -konserttia vuonna 1985, bändin jäsenet eivät pitäneet keikkaa sen kummempana kuin muitakaan. Esiintyminen nousi kuitenkin paitsi bändin myös rock-historian yhdeksi tunnetuimmista livevedoista.

Kyseinen esiintyminen oli myös vuonna 2018 ilmestyneen, bändin keulakuva Freddie Mercurysta kertovan Bohemian Rhapsody -elokuvan keskiössä. Yhtyeen kitaristi Brian May muistelee ikonista keikkaa brittiläisen TalkRadion haastattelussa.

- Elin sen kohtauksen ikään kuin uudelleen elokuvan kuvauksissa. Se toteutettiin niin uskollisesti alkuperäiselle keikalle, että kuvauspaikalla oleminen aiheutti kylmät väreet. Se toi sen kaiken takaisin mieleen, May kertoo.

Koko 22-minuuttinen konsertti kuvattiin näyttelijöiden kanssa elokuvaa varten. Teatteriversiossa nähtiin hieman lyhennetty versio konsertista, mutta Blu-Rayna julkaistussa versiossa keikka nähdään kokonaisuudessaan.

Voit katsoa vertailun alkuperäisen ja elokuvaversion vertailun alta:

Bändi ei ajatellut tekevänsä historiaa

May muistelee, että kun konsertti oli ohi, ei bändi ajatellut sen olleen mitenkään erityinen.

- Emme silloin olleet oikeastaan tietoisia, kuinka käänteentekevä asia se oli. Tulimme lavalta ajatellen "No, se oli ihan okei". Emme tajunneet, että se jäisi historiankirjoihin. Se elää edelleen, eikö vain?, hän sanoo.

Lue myös: Brian May äänestettiin maailman parhaaksi rock-kitaristiksi - mies itse suosii Jimi Hendrixiä

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat