Kuva: AOP

IS: Uusi Nightwish-basisti on aluksi tuuraaja, ilmoittaa Tuomas Holopainen

22.04.2021 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Marko Hietala jätti yhtyeen vuoden alussa.

Nightwish soittaa toukokuun lopulla kaksi elämyksellistä virtuaalikeikkaa An Evening with Nightwish in a Virtual World -nimellä.

Kun yhtye oli ollut harjoittelemassa keikkoja varten, oli laulaja Floor Jansen , 40, kärsinyt kovista vatsakivuista ja joutunut sairaalaan. Kivut johtuivat suuresta määrästä sappikiviä sekä haimatulehduksesta.

Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopainen, 44, kertoo Ilta-Sanomille, että Jansen matkusti lopulta Ruotsiin toipumaan. Keikkoja Jansenin sairastuminen ei uhkaa.

- Ehdimme treenata koko yhtyeen kanssa yhden kerran. Seuraavana päivänä Floor soitti ja kertoi kärsivänsä hirveistä vatsakivuista. Hänet vietiin sairaalaan, jossa poistettiin sappikivet. Hänellä oli myös haimatulehdus. Sairaalassa meni neljä päivää. Sitten hän pääsi matkustamaan kotiin Ruotsiin, jossa hän toipuu nyt kaikessa rauhassa.

Vuoden alussa Nightwish-fanit yllättyivät, kun laulaja-basisti Marko Hietala, 55, ilmoitti jättävänsä yhtyeen lähes 20 vuoden jälkeen. Holopainen paljastaa IS:lle, että uusi basisti esitellään virtuaalikeikoilla.

- VIP-lipun ostajat näkevät ensimmäiseksi, kuka on kyseessä. He saavat nähdäkseen ennen konserttia basistin haastattelun, Holopainen sanoo.

Aluksi uusi soittaja on tuuraajan roolissa.

- Hän on toistaiseksi mukana tuuraajana. Katsotaan jatkoa, kun nähdään, miten nämä virtuaalikeikat ja kesän mahdolliset keikat menevät, muusikko jatkaa.

Keikkoihin on myynnissä kahden illan yhteislippuja, joiden hinta alkaa 25 eurosta. Striimikeikat jäävät katsottaviksi lipun ostaneille kahden vuorokauden ajaksi.

Keikkapäivämäärät:

Pe 28. toukokuuta 2021

La 29. toukokuuta 2021, Pohjois- ja Etelä-Amerikan ilta

Lue myös: Nightwishin elämykselliset striimikeikat siirtyvät toukokuulle

Lue myös: Marko Hietala kertoo jättävänsä Nightwishin: "Kulunut vuosi pakotti minut miettimään"

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat