Kuva: Senja Rapila

Juha Tapion Huuhkajille tekemä laulu syntyi hetken huumassa - "Oli tarkoitus esittää vain kerran"

21.06.2021 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Meidän aika -kappale on laulu, joka on syntynyt puhtaasta rakkaudesta suomalaiseen jalkapalloon.

Muusikko Juha Tapio, 47, julkaisi viime viikolla kannatuslaulun Huuhkajille, eli Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle. Meidän aika on laulu, joka on syntynyt puhtaasta rakkaudesta suomalaiseen jalkapalloon

Huuhkajat pelaa tällä hetkellä EM-kilpailuissa ja Tapio on seurannut otteluja innoissaan.

- Jo ne kisojen avajaiset, kun vihdoinkin Suomen lippu oli muiden maiden joukossa, niin oli säväyttävä juttu, Juha Tapio kertoo Iskelmän haastattelussa juontaja Satu Kotoselle.

- Tätä hetkeä on odotettu vuosikymmeniä ja nyt se on vihdoinkin todellista. Upea fiilis, muusikko jatkaa.

Meidän aika -kappale oli tarkoitettu alun perin vain pelaajien kuultavaksi. Lopulta Huuhkajat itse halusivat, että biisi päätyy myös fanien korviin.

- Noin muutama viikko sitten sain kutsun Huuhkajien leirille ja kävimme siellä bändin kanssa soittamassa yllätyskeikan. Mitään riskejä ei otettu koronan vuoksi ja kaikki järjestettiin todella turvallisesti ja turvaväleillä. Edellisenä iltana, kun olin lähdössä keikalle, mietin, että mitä sanoisin pelaajille. En ajatellut, että tekisin kannatuslaulua, mutta sen vain puski sisältä ulos. Lähetin siitä heti pienen äänitiedoston bändille, ja he sanoivat, että kokeillaan vetää livenä.

- Emme ehtineet harjoitella, vaan vedimme kappaleen lennosta. Tämä oli tarkoitus tehdä siis vain kerran, mutta pelaajat pyysivät, että saisivat biisistä myös tallenteen. Menimme heti studioon ja soitimme sen nauhalle ja lähetimme Huuhkajille. Tanska-pelin jälkeen minulle tuli soitto, että saako biisin ja siitä tehdyn videon julkaista, ja annoin luvan. Tämä oli minun tapani osallistua kannatukseen.

Voit kuunnella kappaleen alta tai täältä.

Lue myös: Juha Tapio teki kappaleen Huuhkajille - joukkue halusi biisin myös fanien kuultavaksi

Lue myös: Tunnetko Juha Tapion kappaleet? Testaa ja vastaa 10 kysymykseen

Kilpailut

Uusimmat