Kuva: AOP / Joni Haavisto

Kotiteollisuuden läpimurtolevy tuli täysi-ikäiseksi - "Prosessi oli pitkä ja kostea"

15.09.2021 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Helvetistä itään julkaistiin vuonna 2003 ja se nousi albumilistan kärkipaikalle.

Kotiteollisuus julkaisi 12. syyskuuta vuonna 2003 Helvetistä itään -nimisen studioalbumin, joka nousi listaykköseksi, myi platinaa ja sai Emma-palkinnon. Levyltä löytyvät muun muassa kappaleet Minä olen, Tämän taivaan alla sekä Helvetistä itään.

Nyt yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen, 51, muistuttaa, että levy on tullyt täysi-ikäiseksi.

"Hups, meinas unohtua! Helvetistä itään täytti pari päivää sitten 18 vuotta. Meni suoraan listaykköseksi, möi kultaa ja platinaa. Onnea täysi-ikäiselle. Mitä mieltä olette tästä? Kannet teki Aki Scharin, kuvat otti Mika Vuoto. Helvetistä itään oli helvetin helppo levy tehdä, mutta prosessi oli pitkä ja kostea", Hynynen kirjoittaa Kotiteollisuuden Facebook-sivulla.

Hynynen kertoi viime vuonna Radio SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa, että läpimurron jälkeen hänelle alkoi tulla haastattelupyyntöjä myös naistenlehtiin.

- Kun pääsin Emma Gaalasta hotellihuoneeseen, niin Timo Rautiainen lähetti minulle tekstiviestin, että onnea vaan, kohta on Jounikin naistenlehtien kansissa, Hynynen kertoi ja jatkoi:

-  Siinä meni muutama vuosi, ennen kuin niin tapahtui, sillä tappelin sitä vastaan. Sitten kun tajusin, että se on ihan sama, olenko musiikkilehden vai naistenlehden kannessa, niin linja löystyi. Nykyään jos pääsee hevoslehdenkin kanteen, niin se on hyvä, rokkari nauroi. 

Lue myös: Kotiteollisuuden läpimurto vei Jouni Hynysen naistenlehtien kansiin - "Tappelin sitä vastaan"

Lue myös: 50-vuotias Jouni Hynynen pelkää vanhenemisessa vain yhtä asiaa: "Sitten olen pinteessä!"

Kilpailut

Uusimmat