Kuva: Mikko Lieri / AOP

Sonata Arctican hittibiisi ei kelvannut aluksi kaikille bändin jäsenille - "Liian löysä"

21.09.2021 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Sonata Arctican Tony Kakko kertoo SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa, että Tallulah-niminen kappale on yksi lauletuimmista karaokebiiseistä Suomessa.

Kemissä 90-luvulla perustettu Sonata Arctica on yksi maailman tunnetuimmista power metal -yhtyeistä, vaikkakin bändin musiikissa on paljon vaikutteita eri genreistä.

Yhtyeen alkuaikojen musiikki sai paljon inspiraatiota Stratovariuksesta ja Timo Kotipelto, 52, oli yksi Sonata Arctica -keulakuva Tony Kakon, 46, idoleista.

- Stratojen Visions-albumi kolahti minuun aivan tajuttoman kovaa ja se kuului omassa tekemisessä. Yritin äänelläni tehdä niitä juttuja, mitä Kotipelto tekee, ja niinhän se menee, että ensin kopioidaan muita ja sitten löydetään se oma juttu, Kakko kertoo SuomiRockin Artistitunti -ohjelmassa juontaja Henri Laukalle.

Yksi Sonata Arctican tunnetuimmista kappaleista on Tallulah-niminen balladi. Kyseinen biisi on kirjoitettu jo ennen Sonata Arctican ensimmäistä levyä, mutta se ilmestyi vasta toisella.

- Se oli yhdellä meidän demolla, mutta ei sillä, jolla saimme lopulta levytyssopimuksen. Kappale ei myöskään päätynyt ensimmäiselle levylle, koska muun bändin mielestä se oli liian löysä. Lopulta se löysi paikkansa Silence-albumilta, joka on hieman monimuotoisempi.

Kakolla on myös hauskaa nippelitietoa kappaleen suosiosta.

- Tuo on muuten yksi lauletuimmista karaokebiiseistä Suomessa ja se sai Idols-ohjelmasta vuonna 2005 uuden nousun. Vuonna 2012 sain tietää, että se oli suosituin suomalainen englanninkielinen karaokekappale.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplay-palvelusta.

Lue myös: Sonata Arctican nimen keksinyt Mape Ollila on pitkän linjan musiikkityöläinen - ura alkoi radiosta

Lue myös: Sonata Arctica julkaisee akustisen levyn - myös kiertue luvassa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat