Kuva: AOP

Nyt myös Brit Awards luopuu sukupuolitetuista palkinnoista - "On oikea aika"

23.11.2021 15:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Aiemmin vastaava muutos on nähty muun muassa suomalaisen musiikin Emma-gaalassa.

Voit kuunnella uutisen alta tai Podplaysta.

Pääosin brittiläistä musiikkia palkitsevassa Brit Awards -gaalassa luovutaan sukupuolitetuista palkintokategorioista. Asiasta uutisoi muun muassa Billboard. Seuraavassa gaalassa palkitaan vuoden artisti sen sijaan, että palkinnot jaettaisiin erikseen mies- ja naisartisteille. Sukupuolierottelu poistuu myös parhaan kansainvälisen artistin kategoriassa.

Uudistuksella pyritään olemaan mukana aikojen muutoksessa.

- On tärkeää, että Brits jatkaa kehittymistään ja pyrkii olemaan niin inklusiivinen kuin mahdollista. Nyt on oikea aika juhlistaa artistien saavutuksia ja heidän musiikkiaan ja työtään riippumatta sukupuolesta, kommentoi Brit Awards -gaalan uusi puheenjohtaja Tom March.

Seuraava Brit Awards -gaala järjestetään ensi helmikuussa.

Yhdysvaltojen Grammy-gaalassa luovuttiin sukupuolitetuista kategorioista jo vuonna 2011. Suomessa Emma-gaala teki vastaavan muutoksen edelliseen gaalaan, joka nähtiin viime toukokuussa. Tuolloin vuoden artisti -palkinnon voitti Behm.

Aiemmin esimerkiksi muusikko Sam Smith on kritisoinut Brit Awards -tapahtumaa sukupuolitetuista kategorioistaan. Smith kertoi olevansa sukupuoli-identiteetiltään ei-binäärinen vuonna 2019.

”Odotan aikaa, jolloin palkintogaalat heijastelevat ympäröivää yhteiskuntaamme. Juhlistetaan kaikkia, riippumatta sukupuolesta, rodusta, iästä, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai luokasta”, Smith kirjoitti Instagram-päivityksessään keväällä 2021.

Sam Smith (kuva: AOP)

Lue myös: Harry Stylesin Brit Awards -puhe hämmensi Twitter-kansaa: "Mitä hittoa?"

Lue myös: Demi Lovato sanoo sukupuolittavansa itsekin itseään vielä väärin - kertoi aiemmin ei-binäärisyydestään

Lähteet: Billboard, Metro

Suosittelemme

Uusimmat