Kuva: Jarno Vuorinen

Suomirokkia ja suuria tunteita - Aknestik lähtee kiertueelle

16.05.2022 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yhtye tunnetaan muun muassa kappaleista Suomirokkia ja Jokapäivä.

Aknestik-yhtye palaa klubikiertueelle marraskuussa 2022. Haukiputaalainen bändi tekee myös muutaman esiintymisen kesällä. Suomirokkia ja suuria tunteita 2022 -nimeä kantava kiertue nähdään yhteensä kuudella eri paikkakunnalla. Tampereen ja Helsingin keikoilla on mukana myös Suomessakin pienimuotoiseksi ilmiöksi nousseen brittipop-buumin aallonharjalla läpi kultaisen 1990-luvun toiminut Supperheads.

Viime vuonna aktivoitunut yhtye sanoo olevansa elämänsä kunnossa. Kaveripohjalta perustettu yhtye esiintyy kiertueella originaalikokoonpanossaan.

- Pitkä tauko on auttanut ymmärtämään, mikä meidän musiikissa on oleellista, Aknestikin jälkeen soolouraa tehnyt solisti Jukka Takalo kertoo.

- Mahtava lähteä kiertueelle tällä porukalla ja toivottavasti nähdään tuttuja naamoja yleisön joukossa! Nyt soitetaan parhaat ja rakastetuimmat rallit isolla intensiteetillä. Saa laulaa mukana. Kiertueesta tulee melkoiset kokoontumisajot, Takalo jatkaa.

Kitarapopin Suomeen tuonut yhtye teki aikoinaan lukuisia radiohittejä, keikkaili raivokkaasti ja nousi festareiden päälavasarjaan ennen kuin lopetti aktiiviuransa kesällä 2002. 1990-luvulla legendaariselle Poko Rekordsille seitsemän albumia levyttäneen Aknestikin biisit ovat jääneet kansakunnan kollektiiviseen muistiin ja niistä keskeiset kuullaan tulevalla kiertueella. Niitä ovat muun muassa Suomirokkia, Jokapäivä, Sata vuotta kaivossa sekä Maailma on naisia puolillaan.

Aknestik - Suomirokkia ja suuria tunteita 2022

23.7. Oulu, Voimala 1889 (+The Southgates)

24.7. Sotkamo, Pesäpallostadion

4.11. Lappeenranta, Nuijamies

5.11. Tampere, Yo-talo (+Supperheads)

11.11. Hämeenlinna, Suistoklubi

12.11. Helsinki, On the Rocks (+Supperheads)

Lue myös: Aknestik syntyi lukion varastossa: "Emme me kuvitelleet oikeaa bändiä perustavamme!"

Kilpailut

Uusimmat