Vasta neljäs versio Robinin uutuussinglestä kelpasi: "Ensin kappale oli ihan lässy"

08.09.2015 10:15 - Senja Rapila

Robin julkaisi viime viikolla ensimmäisen maistiaisen tulevalta duettoalbumiltaan, joka kantaa nimeä Yhdessä. Tulevalla albumilla on mukana useita nimekkäitä suomalaisartisteja, jotka edustavat erilaisia musiikkigenrejä. 

Robinin uudessa, genrerajoja rikkovassa Yö kuuluu meille -sinkussa on mukana Santa Cruz, The 69 Eyes -bändin rumpali Jussi69, sekä räppärit Nikke Ankara ja Brädi. Vaikka kappaleessa lauletaankin muun muassa aamuun asti juhlimisesta ja jatkoista, oli ensimmäinen versio kappaleesta aivan erilainen.

- Yö kuuluu meille -biisi tehtiin jo vuoden alussa, mutta ihan eri sanoilla. Aluksi siitä oli tarkoitus tehdä minulle aivan oma biisi. Se kertoi tyyliin minusta ja jostain mimmistä, jonka kanssa mennään tähtitorninmäelle ja katsotaan tähtiä, Robin nauraa.

- Siinä oli tosi sellainen imelä tarina, mutta siinä oli niin hyvä kertosäe että halusin säästää biisin, vaikka ne säkeistöt olikin tosi lässyjä ja laimeita. En lopulta oikein tiennyt mitä niiden kanssa pitäisi tehdä.

Kappaleesta kunnianosoitus Aerosmithille ja Run D.M.C:lle

Aikansa pohdittuaan Robin otti yhteyttä tuottajaansa Jimi Constantineen, jonka kanssa he tekivät kappaleesta kolme erilaista versiota. Kaksikon pettymykseksi mikään tehdyistä versioista ei toiminut halutulla tavalla. Lopulta yhdellä Robinin tiimiläisistä välähti: sekoitetaan räppärit ja rokkarit, kuten Aerosmithin ja Run D.M.C:n kappaleessa Walk This Way.

- Minulle tuli heti ensimmäisenä mieleen räppäreistä Nikke Ankara ja Brädi, koska molemmat on niin vannoutuneita räppäreitä. Molemmilla räppi on se koko juttu, ja musiikin tekeminen perustuu ainoastaan siihen. Seuraavaksi oli sitten Santa Cruz ja Jussi 69, jotka ovat taas vannoutuneita rokkareita. Haettiin siis genreistä molemmat ääripäät. Se oli hienoa miten saatiin yhdessä tästä niin täyteläinen kokonaisuus, vaikka molemmat onkin täysin eri genrejen edustajia. Kaikki pelasivat todella hyvin yhteen.

Santa Cruz toi kappaleeseen muun muassa erilaisia kitarariffejä ja -sooloja, ja rumpali Jussi69 kävi studiolla nauhoittamassa omat rumpuosionsa. Jokaisella tekoon osallistuneella artistilla oli jotain omaa tuomistaan kappaleeseen.

- Kun tässä kappaleessa on oikeat kitarat ja oikeat rummut, siitä tulee helposti todella rock-vivahteinen biisi. Tästä ei tarvinnut tekemällä tehdä siis rock-tyyppistä biisiä, vaan se muovautui täysin itsekseen. Tämä biisi on varmaan huomattavasti kivempi soittaa livenä, sillä se kuulostaa jo levyllä siltä, miltä se tulee kuulostamaan bändin kanssa livenä soittaessa.

Levyn tekeminen muiden artistien kanssa avarsi

Vaikka Robin on saanut jokaisen levynsä myötä enemmän vapauksia vaikuttaa omaan musiikkiinsa, Yhdessä -levyllä hän otti hetkeksi takapakkia antaakseen vieraileville artisteille enemmän tilaa vaikuttaa tuleviin kappaleisiin.

- Koko levyntekoprosessi on ollut todella hieno kokemus. Olen saanut itselleni todella paljon vapauksia tämän levyn tekemisen suhteen, ja samalla voinut mennä sen toisen genren "siivellä". Jos on vaikka ollut duetto jonkun todella tunnetun artistin kanssa, olen voinut samaistua siihen fiilikseen jonka se vieraileva artisti on tuonut kappaleeseen. Normaalisti jos menee vierailevaksi artistiksi jonkun toisen kappaleeseen, se saattaa tapahtua niin, että artisti laittaa sähköpostitse jonkun ehdotuksen kappaleeseen ja äänittää sen lopulta omassa studiossaan. Näin yhteistyössä toimivat artistit eivät välttämättä edes näe toisiaan kasvokkain missään vaiheessa kappaleen tekemistä.

Kaikki kappaleet tulevalta Yhdessä -duettoalbumilta on tehty yhdessä vierailevien artistien kanssa. Uusi albumi koostuu osaksi täysin uusista, levyä varten tehdyistä kappaleista, mutta se sisältää myös useita covereita Robinin aiemmasta tuotannosta.

- Covereissa on mukana muun muassa todella tunnistettavia bändejä, jotka ovat tehneet coveroitavaan kappaleeseen lisäksi oman trackin. Se on aika siistiä.

Yhdessä -duettoalbumista vaikutteita tulevaisuuteen

Poppari myöntää levynteon erilaisten artistien ja genrejen parissa vaikuttaneen hänen omaan tyyliinsä tehdä musiikkia.

- Tässä on vähän sama idea, kun jos kävisin itse katsomassa jonkun toisen artistin keikkaa: saatan poimia sieltä ihan muutamia pieniä juttuja, jotka haluan hyödyntää tulevaisuudessa omalla keikallani. En plagioi keikkaa kokonaan, mutta otan siitä itselleni vaikutteita, Robin toteaa.

- Nyt kun olen nähnyt niin monia erilaisia tyylejä tehdä biisejä, voin poimia pieniä juttuja jokaisesta niistä ja lähteä miksailemaan näitä tyylejä omassa päässäni. Näin pystyn tekemään siitä omannäköiseni. Uskon että sitten kun alamme jossain vaiheessa tekemään uusia biisejä, käytän ehdottomasti kaikkia näitä metodeja jotka olen oppinut muilta artisteilta. Ne on ollut aivan älyttömän hyviä. Olen oppinut tällä reissulla todella paljon.

Uudelta albumilta on odotettavissa muitakin rajusti genrerajoja rikkovia ja Robinin tyylistä rajusti poikkeavia kappaleita.

Yhdessä -duettoalbumi julkaistaan 9. lokakuuta ja musiikkivideo Yö kuuluu meille -singleen julkaistaan 11. syyskuuta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat