Kuva: Fotolia

Ulkonäköpaineet eivät kuulu parisuhteeseen - sorrutko sinä aiheettomaan kritiikkiin?

22.04.2016 09:16 - Tiina Svensk

Mahdottomia kauneusihanteita tulee nykyisin joka suunnalta. On siis erittäin tärkeää, ettei niitä synny parisuhteessa.

Ulkonäköpaineet ovat nykyisin monelle arkipäivää, sillä sosiaalisen median ja käsiteltyjen mainoskuvien myötä monien käsitys kauniista ja hyväksyttävästä kehonkuvasta saattaa vääristyä paljonkin. Silloin on tärkeää, että tietää olevansa hyväksytty läheistensä silmissä.

Female Firstin artikkelin mukaan useat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että jopa kaksi kolmasosaa miehistä, ja yksi kolmasosa naisista on kokenut kritiikkiä ja arvostelua parisuhteessa omasta ulkonäöstään. Toisen nolaaminen ja kritisointi ei ole koskaan hyväksyttävää, ja artikkeli keskittyi etenkin yleisimpiin kritiikinaiheisiin:

Lihasten puute

Lihaksikkaan varren treenaaminen vaatii aikaa ja omistautumista - etenkin jos havittelee pumpattuja lihaksia. Miksi siis arvostelisit kumppaniasi siitä, ettei hänellä ole näyttävät rintalihakset tai pyöreät pakarat varsinkin, jos hän on terve ja voi kehossaan hyvin?

Painonnousu

Miltä sinusta tuntuisi, jos kumppanisi sanoisi sinua lihavaksi tai huomauttaisi sinun lihoneen? Jos olet huolissasi toisen vakavasta ylipainosta, ei kommentointi edesauta tilannetta lainkaan. Sen sijaan kannattaa miettiä, mikä on ajanut toisen tilanteeseen, jossa hän ei jaksa huolehtia kehostaan ja tukea häntä elämäntapamuutoksissa.

Jos taas kyse on pienestä painonnoususta, kannattaa ilkeät kommentit jättää silloinkin sanomatta. Kyse voi olla stressistä tai kiireestä, jolloin kannattaa olla toisen tukena.

Laihuus

Toiset ihmiset ovat luonnostaan laihempia ja sirorakenteisempia kuin toiset. Vaikka he söisivät kuinka paljon, ei ruoka tartu hoikkaan kroppaan - ja se on täysin hyväksyttävää. Vaikka olisitkin mieltynyt tukevampaan tai kurvikkaampaan kehoon, älä painosta kumppaniasi nostamaan painoaan. Hänen ei nimittäin tarvitse muuttua vain sinun vuoksesi.

Akne

Akne voi johtua monesta syystä: esimerkiksi hormonitoiminnasta, vääristä tuotteista, ruuasta tai stressistä. Lisäksi iho-ongelmat voivat tuntua hyvinkin henkilökohtaisilta ja vaikuttaa kantajansa kehonkuvaan merkittävästi.

Sen sijaan, että kuittailisi toiselle puhjenneistä finneistä ja näpyistä, auta häntä löytämään oikeanlainen hoitokeino kivuliaankin ongelman raktaisemiseksi.

Lue myös: Miehillä vasta ulkonäköpaineita onkin: Sukupuolet näkevät miesihanteet täysin eri tavalla

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat