Imetyksen jättäneen äidin kirjoitus leviää: "Sinä tuntematon ruokakaupassa..."

27.04.2016 14:15 - Senni Loikala

Netissä leviää erään perheenäidin kirjoitus naiselle, joka alkoi valistaa rintaruokinnan hyödyistä keskellä ruokakauppaa.

Rintaruokinta ei ole aina parasta vauvalle, painottaa tuore äiti Annie Ferguson Muscato. Häntä jäi vaivaamaan ikävä kohtaaminen tuntemattoman naisen kanssa kaupan äidinmaidonkorvikkeiden hyllyllä, joten Muscato kirjoitti nettiin hitiksi nousseen "kirjeen" naiselle perustellakseen valintojaan. Suomensimme kirjoituksen alle.

Kohtaaminen ruokakaupassa

Sinä tuntematon ruokakaupassa,

Sinun ei olisi tarvinnut kertoa, että ”äidin oma rinta on parasta vauvalle” nähdessäsi minun ostavan äidinmaidonkorviketta – minä tiedän sen jo.

Tiedän myös, että kävimme innoissamme neljän tunnin imetysperehdytyksen, kun olin raskaana.

Tiedän, että vauvani pääsi lähelleni ja syömään rinnastani heti syntymän jälkeen, olihan se tärkeää minulle.

Tiedän, että tapasimme imetyskonsulttia pari viikkoa vauvan kotiutumisen jälkeen, ja vielä kerran sen jälkeenkin.

Tiedän, että meillä vaikeuksia alussa. Että me molemmat itkimme yhdessä joinain öinä. Että ystäväni vannoivat, että paremmat ajat ovat edessä. Tiedän, että he olivat oikeassa – ja sitä he olivatkin.

Tiedän, että “äidin oma rinta on parasta vauvalle”, aivan kuten sinäkin.

(kuva: Fotolia)

Totuus

Mutta anna minun kertoa, mitä muuta tiedän.

Tiedän, että vauvani alkoi huutaa heti syötyään. Kiemurtelemaan kivusta. Lohduttomasti.

Tiedän, että viimeisen puolentoista kuukauden aikana olen pumpannut valtavia määriä rintamaitoa ja yrittänyt saada määrää vähenemään, olen yrittänyt erilaisia asentoja, ja olen keskustellut toisen imetyskonsultin kanssa.

Tiedän, että olen rauhoitellut huutavaa vauvaani tunteja, ja yhtenä päivänä kahdeksan tunnin ajan yhteen putkeen.

Tiedän, että olemme tavanneet lastenlääkärin kahdesti viikossa vauvan syntymästä saakka.

Tiedän, että olen yrittänyt vähentää soijaa, maitotuotteita ja vihreälehtisiä vihanneksia ruokavaliostani, jotta vauva pystyisi paremmin sulattamaan rintamaitoni.

Olen pumpannut, ja joudun yhä pumppaamaan, rintamaitoa litrakaupalla pakastimeen, vaikka hän tuskin koskaan pystyy juomaan sitä.

Vain koska ”äidin rinta on parasta vauvalle”

Onnellinen vauva on tärkeintä

Ja viimein päädyimme kokeilemaan allergiavapaata äidinmaidonkorviketta, jota näit meidän ostavan tänään. Ja vauvan huutaminen väheni. Hän alkoi olla vuorovaikutuksessa kanssani. Hän pystyi nukkumaan.

Minä itkin. Koska ajattelin, että äidin rinta olisi parasta vauvalle. Ajattelin, että oma vartaloni petti vauvani. Ajattelin, ettei hänestä tulisi yhtä tervettä äidinmaidonkorvikkeen takia.

Tiedän sinun ajattelevan, etten minä välitä tai olen laiska, tai ehkä ajattelit aidosti olla avulias ja uskoit, ettei kukaan olisi kertonut minulle rintaruokinnan eduista.

Mutta sinä olet väärässä. Tiedän nykyään, ettei rintaruokinta ole aina parasta vauvalle. Tiedän, että iloinen ja terve vauva on parasta. Tiedän, että ravituksi tuleminen on parasta.

Olen varma, että me molemmat tiedämme, että vanhemmuus on rankkaa. Todella rankkaa. Että joskus se, mitä suunnittelemme tekevämme, ei toimikaan. Mutta yritämme yhä tehdä asioita, jotka ovat lastemme parhaaksi.

Joten, hyvä tuntematon, ensi kerralla, kun näet jonkun ostamassa äidinmaidonkorviketta, koita muistaa se, että äitien pitäisi tukea toisiaan. Ajattele kaikkea, mitä saatatkin jo tietää. Muistuta itseäsi, että ravituksi tuleminen on tärkeintä ja hymyile, koska se osoittaa, että tiedät muiden rakastavan lapsiaan tarpeeksi tehdäkseen sen, mitä on heille parasta.

Rakkaudella,

Toinen parhaansa tekevä äiti ja hänen onnellisempi äidinmaidonkorviketta juova vauvansa

Näet Muscaton päivityksen kokonaisuudessaan alta.

Lue myös: 15 asiaa, joissa äidit todella olivat oikeassa

Kilpailut

Uusimmat