Kuva: Fotolia

Ensitreffit tai tärkeä työhaastattelu tulossa? Vinkit, joiden avulla jäät ihmisten mieleen

20.06.2016 22:45 - Emmi Moilanen

Usein hyvän ensivaikutelman antamisen lisäksi on tärkeää olla myös mieleenpainuva.

Hyvän ensivaikutelman tekeminen on tärkeää. Sen lisäksi esimerkiksi työhaastattelutilanteissa kannattaa pyrkiä siihen, että jäät haastattelijan mieleen ja erotut eduksesi joukosta. Independent listasi keinot, joiden avulla teet vaikutuksen keskustelukumppaniisi olemalla mieleenpainuva.

Seiso mielipiteidesi takana

Useimmat ihmiset välttävät sanomasta mitään kiistanalaista erityisesti silloin, kun he tapaavat keskustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa. Toimimalla tällä tavalla varmistat, että saat ihmiset pitämään sinusta, mutta samalla saatat helposti hukkua joukkoon.

Jos haluat jäädä ihmisten mieleen, uskalla rohkeasti ottaa kantaa asioihin.

- Ihmiset muistavat äärimmäisyydet, eivät keskinkertaista, toteaa lovelifesolved-sivuston perustaja Julian Reisinger.

Hän suositteleekin ilmaisemaan mielipiteet varmuudella ja selkeästi, vaikka kaikki eivät olisikaan samaa mieltä kanssasi. Tämä tekee sinut kiinnostavammaksi, ja jäät varmemmin ihmisten mieleen.

Poikkea tavallisuudesta

Totutusta normista poikkeaminen on hyvä tapa erottua massasta, mutta muista tehdä se positiivisella tavalla. Reisingerin mukaan hyvä tapa tällaiseen ovat humoristiset ja odottamattomat vastaukset tavanomaisiin kysymyksiin esimerkiksi kuulumisista.

Vaikka tämä saattaa aluksi tuntua väkinäiseltä, Reisinger huomauttaa, että vastaat samankaltaisiin kysymyksiin tuhansia kertoja elämäsi aikana, joten tavallisuudesta poikkeaminen on kokeilemisen arvoista.

Itsevarma kehonkieli

Itsevarma olemus saa sinut näyttämään hyvältä, mutta vielä enemmän se auttaa sinua tekemään lähtemättömän vaikutuksen. Jämäkkä kädenpuristus, hyvä ryhti sekä katsekontaktin ylläpitäminen puhuessa ja kuunnellessa ovat itsevarmuuden avaimet.

Herätä tunteita

Yhdysvaltalaiskirjailija Maya Angeloun kuuluisa sitaatti kuuluu: “Olen huomannut, että ihmiset unohtavat mitä sanoit heille, unohtavat mitä teit, mutta eivät koskaan unohda, mitä sait heidät tuntemaan”.

Kun haluat tehdä lähtemättömän vaikutuksen, tarvitsee sinun herättää keskustelukumppanissasi tunteita, ja mieluiten positiivisia sellaisia.

Keskustelun lomassa tämä onnistuu naurattamalla, pyytämällä anteeksi virheitäsi, hivelemällä hänen egoaan, kertomalla tarinoita, olemalla avulias tai keskustelemalla kiivaasti.

Älä ole pelkkänä korvana

Vaikka on tärkeää hiljentyä ja kuunnella, mitä uusi tuttavuus sinulle kertoo elämästään, vaikeneminen ei tässä tapauksessa kuitenkaan ole kultaa. Kysy kysymyksiä ja ole kiinnostunut. Tällä tavalla osoitat, että olet kiinnostunut juuri hänestä.

- Yritän sisäistää kaiken, mitä toinen minulle kertoo ja kysyä tarkentavia kysymyksiä, mikä ikinä keskustelunaiheena onkaan, kertoo Kevin Moriarty.

Hän on yksi Quara-nettisivuston käyttäjistä. Kyseisen sivuston ideana on, että ihmiset saavat kysyä mitä tahansa ja he saavat vastaukset kysymyksiinsä.

Mainitse keskustelukumppanisi nimi

Mainitse keskustelun lomassa keskustelukumppanin nimi ääneen. Tämä kertoo heille, että huomiosi on todella heissä ja että välität.

- Tämä on todella tehokas keino olla mieleen jäävä, toteaa sosiaalisten taitojen asiantuntija Kara Ronin.

- Kun kuulemme jonkun käyttävän nimeämme, ajattelemme välittömästi "oi, hän pitää minusta sillä hän muistaa nimeni”. Tietenkään et halua mainita kenenkään nimeä äänensävyllä, joka antaa olettaa, että moittisit heitä, hän jatkaa.

Lähde: Independent

Lue myös: Tapaatko kumppanisi vanhemmat ensimmäistä kertaa? 3 vinkkiä selviytymiseen

Kilpailut

Uusimmat