Kuva: Fotolia

Oletko kissa- vai koiraihminen? Lue, mitä se kertoo sinusta

15.08.2016 19:45 - Emma Ylistalo

Facebookin tutkijoiden mukaan koiraihmisillä on enemmän ystäviä, mutta kissaihmiset saavat useampia kutsuja tapahtumiin.

Melkein jokainen lemmikki-ihminen on joko koira- tai kissaihminen. Useimmiten nämä ihmiset joutuvat vielä väittelyyn toistensa kanssa yrittäessään vakuuttaa omaa mielipidettään oikeaksi siitä, kumpi lemmikki on se oikea. Nyt kuitenkin on selvitetty tietoa sekä kissa- että koiraihmisten mieltymyksistä ja persoonallisuudesta.

Joukko Facebookin tutkijoita on analysoinut sellaisten ihmisten Facebook-profiileita, jotka jakavat kuvia kissoistaan tai koiristaan. Lue alta asiat, jotka Facebookin perusteella selvisi.

Koiraihmisillä on enemmän ystäviä - mutta se ei ole koko totuus

Heillä oli keskimäärin 26 ystävää enemmän, mutta kissaihmisiä kutsuttiin enemmän tapahtumiin. Facebookista selvisi myös, että kissaihmiset olivat ystäviä toisten kissaihmisten kanssa todennäköisemmin kuin koiraihmiset toisten koiranomistajien kanssa, mutta se saattoi johtua myös siitä, että kissaihmiset asuivat lähempänä muita lemmikin omistajia.

Kissaihmiset ovat todennäköisemmin sinkkuja

Facebookin mukaan 30 prosenttia kissaihmisistä on sinkkuja, kun taas vastaava prosenttimäärä koiranomistajista on 24 - kyseessä ei siis ole kuin kuuden prosentin ero. Kannattaa muutenkin hylätä stereotypiat vanhoista naisista, jotka istuvat kotona yksin kissojensa kanssa. Kissanomistajien iällä tai sukupuolella ei nimittäin ollut merkitystä siihen, olivatko he sinkkuja vai eivät.

Kissaihmisten suosikkigenre on fantasia ja sci-fi, kun taas koiraihmisten romantiikka

Kuka olisi arvannut, että lemmikillä on yhteys myös siihen, millaisista elokuvista, kirjoista tai televisiosarjoista pidät. Facebookin mukaan kissaihmiset pitävät kirjoista kuten Harry Potter -sarja, Hobitti tai Stephen Kingin trillerit. Televisiosarjoista kissanomistajien suosikkeja olivat Pokémon sekä Star Trek ja elokuvista Terminator 2 ja Alien.

Koiranomistajat taas katsoivat mieluiten Greyn anatomiaa, laulukilpailu The Voicea ja elokuvia kuten Fifty Shades of Grey tai Pretty Woman. Kirjoista suosikki oli Marley ja minä.

Lähde: Glamour

Lue myös: 9 asiaa, jotka tekevät koirasi onnettomaksi - lue ja vältä

Kilpailut

Uusimmat