Kuva: Fotolia

5 kysymystä, joiden avulla selvität, onko elämäsi täyttä ja onnellista

25.10.2016 22:45 - Rea Tallgren

Niin sanottuja kultaisia kysymyksiä kannattaa kysyä itseltään säännöllisin väliajoin.

Sarah Jones on englantilainen lifestyleguru ja elämäntapavalmentaja, jonka mukaan viiden "kultaisen kysymyksen" avulla voi määritellä itselleen, kuinka tyytyväinen omaan elämäänsä on ja millaisia asioita kenties pitäisi pyrkiä muuttamaan, jotta elämä olisi mielekkäämpää. 

Suomensimme kysymykset alle.

1. Mikä on intohimosi?

Jotta voisit todella tuntea itsesi, täytyy sinun tietää, mitkä ovat intohimosi. Niitä tavoittelemalla teet hyvää itsellesi, ja parhaassa tapauksessa myös muille. Täyden elämän elämiseen kuuluu olennaisena osana tarkoituksen löytäminen ja itsensä tunteminen. 

2. Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Jotta voisit olla todella onnellinen, täyyy sinulla on tavoitteita ja unelmia, joita voit sitten pikkuhiljaa saavuttaa. Onnellisuus toisaalta auttaa saavuttamaan monia tavoitteita. Onnellinen ihminen voi olla oma itsensä - ja ne, jotka voivat olla omia itsejään, ovat usein onnellisimpia. 
Onnellisuudentunteen tunnistaa siitä, että kaikki on edes juuri niinkuin pitääkin ja tunnet olevasi rauhassa itsesi kanssa. 

3. Tiedätkö, miltä tuntuu herätä hymyillen?

Hymy kertoo siitä, että sinulla on elämässä asiat hyvin ja siksi uuteen päivään herääminen tuntuu myös hyvältä. Toisaalta, hymy voi myös auttaa onnelliseksi tekemisessä. On todistettu, että hymyillessään ihmisen kasvolihakset lähettävät aivoille välittömästi impulsseja siitä, että ihminen on onnellinen. Tämä puolestaan saa aivot välittämään enemmän onnellisuushormoneiksikin kutsuttuja dopamiinia ja seratoniinia. Hymy on myös ilmainen tapa parantaa läheisten ja vastaantulijoiden päivää - onnellinen ihminen kun pystyy myös jakamaan onneaan tietäen, että se ei ole häneltä pois. 

4. Onko lasisi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä?

Positiivinen ajattelu voi kantaa pitkälle. Se auttaa jaksamaan vaikeina aikoina, sillä se opettaa kiitollisuutta niistä asioista, jotka ovat oikein ja jotka ovat hyvin. On myös tutkittu, että optimistiset ihmiset pysyvät terveenä helpommin kuin negatiiviset. 

5. Milloin itkit viimeksi?

Itkeminen on todella hyväksi meille. Itku auttaa huuhtomaan pois negatiivisia tunteita, puhdistamaan ilmaa ja saamaan vanhojakin patoumia selvitettyä. Itkun jälkeen tunnet olosi luultavasti paljon kevyemmäksi, joten itkeminenkin voi siis olla merkki siitä, että elämäsi on täyttä ja onnellista. 

Lue myös: Tee loppuvuodesta paras mahdollinen - neljä kokeilemisen arvoista vinkkiä

Lue myös: Unelmiesi tiellä on yleensä vain 5 estettä - näin murrat niistä jokaisen!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat