Kuva: Fotolia

Pahin virhe, jonka saatat tehdä uuden kumppanin kanssa - ja kuinka korjata se

13.04.2017 21:45 - Emma Ylistalo

Välillä tuoreessa suhteessa kannattaa katsoa rauhassa, mihin se johtaa.

Uudessa suhteessa alamme herkästi olettaa asioita. Se on täysin normaalia, mutta siitä saattaa tulla ongelma, jos emme itse tiedosta tekevämme sitä. Tämä saattaa myös johtaa sihen, että tunnemme olomme masentuneeksi tai ahdistuneeksi - vaikka meidän tulisi olla onnellisia. Lue alta kaksi eri tapaa, miten asioiden olettaminen usein tapahtuu ja kuinka päästä siitä eroon.

Ajatusten lukeminen

Tällöin oletamme tietävämme, mitä toinen ajattelee. Useimmiten mietimme helposti toisen ihmisen ajatusten meistä olevan negatiivisia. Todellisuudessa suurin osa ihmisistä ajattelee suurimman osan päivästään itseään ja omaa elämäänsä - ei toisia ihmisiä.

Jos olet juuri alkanut tapailla uutta ihmistä, saattaa ajatusten lukeminen johtaa helposti ikäviin ajatuksiin. Jos et saa häneltä viestiä, saatat ajatella heti, ettei hän välitä sinusta ollenkaan, eikä halua nähdä sinua enää uudestaan.

Sen sijaan aivan yhtä todennäköistä on, että hiljaisuus johtuu hänen suuresta työmäärästään tai siitä, että hän ei osaa pukea positiivisia tunteitansa sanoiksi.

Tulevaisuuden ennustaminen

Toinen olettamus liittyy siihen, että luulemme tietävämme, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Tällöin saatat heti suhteen alkumetreillä alkaa ajatella, että juuri kun kiinnyt häneen, hän jättääkin sinut ja pelkäät päätyväsi yksin.

Et kuitenkaan voi ikinä tietää tulevaisuutta. Ja samoin kuin ajatusten lukemisessa, tässäkin ajattelemme useimmiten ainoastaan negatiivisia asioita.

Mitä näille ajatuksille voi sitten tehdä?

Tällaisessa tilanteessa on tärkeää tunnistaa heti tilanne, jossa kuvittelee tietävänsä tulevaisuuden tai sen, mitä toinen ajattelee. Tämän jälkeen täytyy korjata omat olettamuksensa järkevämmillä ajatuksilla. Mieti, ettet voi millään tietää tulevaisuutta ja vaikka epävarmuus onkin ikävää, tässä tilanteessa kannattaa vain odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu.

Näin ainakin annat tuoreelle suhteelle mahdollisuuden, eikä suhde lopu ainoastaan sen takia, että teet oletuksia - jotka eivät todennäköisesti edes pidä paikkaansa.

Lue myös: Haaveissa toiset treffit? 9 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat