Kuva: Fotolia

Oletko loukussa myrkyllisessä suhteessa? Merkit, joita kannattaa tarkkailla

20.04.2017 20:15 - Reija Saarinen - Luettu 4 266 kertaa

Tiettyjä merkkejä ei kannata suhteessa ohittaa.

Jokaisessa suhteessa on toisinaan ongelmia, niin pieniä kuin suuriakin. Se on normaalia ja ihan olennainen osa elämää ja parisuhdetta.

On kuitenkin olemassa myös sellaisia asioita, jotka eivät kuulu hyvään suhteeseen. Muun muassa kumppanin mollaaminen tai alas painaminen eivät todellakaan kuulu parisuhteeseen, joka voi hyvin.

Alla listattuna muutamia sellaisia merkkejä, joita kannattaa tarkkailla. Ne saattavat nimittäin kieliä myrkyllisestä suhteesta.

1. Riitelette, eroatte, palaatte yhteen. Riitelette taas ja palaatte jälleen yhteen. Jos suhteenne on yhtä eroamista ja sopimista, on siinä ehkä jokin syvempi ongelma. Riitelyn ei todellakaan kuulu aiheuttaa erotilanteita, vaan riidat tulee osata käsitellä muilla tavoin.

2. Huomaat, että et enää vietä aikaa ystävien, tuttavien tai perheen kanssa. Tilanne saattaa olla seurausta mustasukkaisuudesta tai pakkomielteestä. Vaikka rakkaan kanssa vietetty aika on maailman parasta, ja vaikka hän olisikin paras ystäväsi, vietä aikaa myös muiden kanssa. Ystäviään ei kannata unohtaa suhteen vuoksi.

3. Huomaat, että joko sinä tai kumppanisi nostatte usein esille vanhoja kiistanaiheita kesken riidan. Se ei palvele ketään, mutta kertoo myös siitä, että asioita ei ole käsitelty koskaan loppuun saakka. Terveessä suhteessa vanhojen kaiveluun ei ole tarvetta.

4. Huomaat pyyteleväsi anteeksi kaikkea, vaikka suurin osa tapahtumista ei olisi sinun syytäsi. Alistuminen ei kuulu terveeseen parisuhteeseen, joten jos sitä esiintyy, kannattaa miettiä suhdetta uudelleen.

5. Huomaat, että jommalla kummalla, tai molemmilla, on tapana mollata toista. Usein tätä tapahtuu muiden edessä. Hyvä suhde on kuitenkin tiimi, jossa pidetään toisen puolia tilanteessa kuin tilanteessa.

6. Huomaat, että kumppani saa sinut tuntemaan usein olosi todella tyhmäksi. Jos mokaat, saat myös kuulla siitä. Näin ei ole hyvässä ja onnellisessa suhteessa, jossa ymmärrys on läsnä.

7. Jos riidoissa toistuu lause; Jos rakastaisit minua, et tekisi näin, kannattaa suhdetta miettiä. Kyseessä on hyvinkin manipuloiva lause ja manipulaatio ei todellakaan ole osa hyvää ja onnellista suhdetta.

Lue myös: Merkit siitä, että rakkaasi on myös paras ystäväsi - toteutuvatko omassa suhteessasi?

Lähde: Thought Catalog

Suosittelemme

Uusimmat