Kuva: Fotolia

Oletko kontrollifriikki? 7 merkkiä paljastaa

03.07.2017 15:15 - Iiro Myllymäki

Kontrollifriikit eivät nauti yllätyksistä, ja heidän on helppo toimia johtavassa asemassa.

Kontrollifriikiksi kutsutaan ihmistä, jolla on korostunut tarve olla koko ajan ohjaksissa. Tällaisen ihmisen elämässä pienimmilläkin yksityiskohdilla on väliä, ja hänen on hankala jakaa vastuuta muille. Metro.co.uk-sivusto listasi merkkejä, joista voi tunnistaa oman kontrollifriikkiytensä.

1. Sinulla on luottamusongelmia

Kontrollifriikkien on hankala luottaa muihin ihmisiin. Heille on hankala uskoa, että muut pystyisivät suoriutumaan tietyistä tehtävistä heitä itseään paremmin.

2. Et nauti yllätyksistä

Koska kontrollifriikit haluavat itse olla päättävässä asemassa, he eivät ole kaikkein avoimimpia yllätyksille. Jos kontrollifriikki viedään yllätystreffeille, hän saattaa helposti alkaa stressata, mitä tuleman pitää.

3. Johtavassa asemassa oleminen ei stressaa sinua

Siinä missä monet kokevat päättävässä ja johtavassa asemassa olemisen stressaavaksi ja vaikeaksi, kontrollifriikki on tällaisissa asemissa kuin kotonaan.

4. Asiat, joita et voi kontrolloida, ovat pääasiallinen huolenaiheesi

Näitä asioita on monia. Esimerkiksi muiden ihmisten käytöstä ja säätilaa ei edes kontrollifriikki pysty kontrolloimaan.

5. Itsekurisi on uskomaton

Kontrollifriikki kykenee pakottamaan itsensä vaikka ja mihin. Hän pystyy jopa vastustamaan hänelle tarjottuja ilmaisia herkkuja, jos hän on päättänyt elää terveellisesti.

6. Spontaanisuus ei ole hallitseva piirteesi

Kontrollifriikki nauttii suunnitelmallisesta elämästä, joten häntä on hankala houkutella spontaaneihin huvituksiin. Kalenteri on suunnitelmallisen kontrollifriikin hyvä ystävä.

7. Tehtävien delegoiminen on sinulle hankalaa

Koska kontrollista nauttivien ihmisten on hankala luottaa muiden saavan asioita kunnolla aikaan, he eivät nauti tehtävien delegoimisesta. ”Tämäkin olisi pitänyt tehdä itse” on lause, joka monesti pyörii kontrollifriikin päässä.

Lue myös: Ethän sorru? 12 piirrettä, jotka ärsyttävät muita ihmisiä

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat