Kuva: Fotolia

Uusi ihmissuhde haussa? Älä sitoudu ennen kuin 4 asiaa ovat kunnossa

24.07.2017 21:15 - Anna Hopi

Uutta rakkautta ei kannata etsiä ihan eron jälkeen.

Eroaminen on usein traumaattiselta tuntuva kokemus. Kun sydän särkyy ja tunnetason kipu vihloo rintaa, sitä haluaisi paikata millä tahansa. Uuteen suhteeseen ei kuitenkaan kannata sännätä kiireellä, koska et välttämätt ole henkisesti valmis aloittamaan parisuhdetta. Katso alta neljä asiaa, joiden tulisi olla kunnossa ennen kuin lähde aloituspisteestä uuden ihmisen kanssa.

1. Pysy sinkkuna, kunnes voit olla varma, että aloitat uuden suhteen oikeista syistä.

(kuva: Fotolia)

Rakastava parisuhde on elämän jakamista ja kasvamista toisen ihmisen kanssa. Suhteeseen tulisi mennä vapaana menneisyyden kahleista. Suhteen onnistuminen vaatii avoimuutta ja rohkeutta päästää toinen ihminen lähelle. Jos nuolet vielä haavoja vanhasta suhteesta, ei ehkä ole vielä aika avautua uudelle ihmiselle. Suru ja luopuminen ottaa aikansa. Anna itsellesi tarpeeksi aikaa päästä yli eksästäsi.

2. Rakastat itseäsi enemmän kuin olisit ikinä voinut kuvitella.

(kuva: Fotolia)

Moni menee parisuhteeseen saadakseen rakkautta. Se on väärä syy. Parisuhde on jakamista. Jotta voisit jakaa rakkautesi kumppanisi kanssa, sinun tulee rakastaa itseäsi ensin. Kun olet täynnä tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, suhdekin tuntuu täyteläiseltä, etkä ole riippuvainen rakkaasi jatkuvista hellyydenosoituksista.

3. Tiedät, miltä tervehenkinen ihmissuhde näyttää ja annat sen löytymiselle aikaa.

(kuva: Fotolia)

Jos olet ollut aikaisemmin pitkässä suhteessa tai avioliitossa, on helppoa idealisoida seuraavaa deittikumppania. Mieleen voi juolahtaa fantasioita ja toiveita, joita vanha suhde ei täyttänyt. Todellisuudessa uuteen suhteeseen mennessä on tärkeää tuntea oma itsensä, ettet valahda samaan rooliin kuin eksäsi kanssa. Kun tunnet itsesi kunnolla, ja tiedät mitä haluat, on todennäköisempää päätyä onnelliseen suhteeseen.

4. Pidät hauskaa.

(kuva: Fotolia)

Kun päätät alkaa taas deittailemaan, kyse ei ole haudanvakavasta asiasta. Deittailu on hauskaa! Se on uusien ihmisten tapaamista, jossa on ripaus seikkailua. Saat itse valita deittailetko paljon vai vähän. Näet erilaisia tyyppejä ja saat määritellä itsesi uusiksi. Pääset kurkistamaan vaihteleviin elämäntyyleihin deittikumppaneidesi myötä.

Lähde: Mind Body Green.

Lue myös: Millaista deittailu todellisuudessa on? Armottoman rehelliset vastaukset naurattavat

Kilpailut

Uusimmat