Kuva: Fotolia

Onko parisuhteesi vahvalla pohjalla? 10 merkkiä, joista tiedät

14.09.2017 17:45 - Senja Rapila

Suhteessa luottamus on ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä asioista, joka pitää suhteen vahvalla pohjalla.

Millaisista merkeistä voit tietää sen, että onko parisuhteenne vahvalla pohjalla? Elite Daily -julkaisu on listannut kymmenen erilaista merkkiä, joista tiedät. Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Luottamus

Yksikään parisuhde ei voi toimia ilman luottamusta. Jos haluat parisuhteesi olevan mahdollisimman vahva ja terve, tarvitset täydellisen luottamussuhteen kumppanisi kanssa. Parisuhde perustuu luottamukselle.

2. Kunnioitus

Sen lisäksi että sinä rakastat kumppaniasi, sinun tulee myös kunnioittaa häntä yksilönä.

3. Ystävyys

Niin kuin kunniotuskin, ystävyys on tärkeä osa parisuhdetta. Vaikka kaikki muu katoaisi, ystävyys ei koskaan kuole. Pidä siis huoli siitä, että olette ennen kaikkea ystäviä kumppanisi kanssa. Silloin kun parisuhteen ongelmat tuottavat harmaita hiuksia, antaa ystävyys teille perustan rakentaa esimerkiksi luottamuksen uudelleen.

4. Huumori

Älä unohda huumoria parisuhteesta, sillä se pitää tunnelman kevyenä. Jos siis sinun tekee mieli heittää kumppanillesi todella laimea iskurepliikki, jonka tiedät olevan todella huono, sano se silti, jos tiedät sen naurattavan kumppaniasi. Nauru yhdistää teitä paremmin kuin mikään. 

5. Itsenäisyys

Parisuhteessa itsenäisyys on myös tärkeä osa vahvaa suhdetta. Antakaa siis toisillenne tarpeeksi tilaa, jotta voitte tehdä niitä asioita, mitä rakastatte. Muistakaa vaalia myös itsenäisyyttä ja sitä henkilöä, joka olette ilman kumppanianne.

6. Empatia

Empatia tarkoittaa sitä, että pystyt asettamaan itsesi toisen ihmisen saappaisiin. Tämä auttaa suhteessa, sillä jos toinen on kiukkuinen, poissa tolaltaan tai surullinen, kumppani pystyy asettumaan hänen asemaansa ja asiasta voidaan puhua. Jos toinen ei omaa empatian taitoa, toisen mieltä harmittavien asioiden käsittely voi olla haastavaa.

7. Intohimo

Monet ovat sitä mieltä, että intohimo hälvenee suhteessa vuosien myötä. Se voi hälvetä, mutta pohjimmiltaan se pysyy. Se tarkoittaa sitä, että vielä vuosienkin jälkeen katsot kumppaniasi ihaillen, ja tiedät haluavasi häntä. Intohimon eteen tulee myös tehdä töitä, se ei pysy samanlaisena, mikäli molemmat passivoituvat.

8. Kypsyys

Kypsässä ja vahvassa parisuhteessa osapuolet eivät nimittele tai hauku toisiaan, taikka sulje toista täysin ulkopuolelle. Vahvassa suhteessa osapuolet ovat kypsiä ja kommunikoivat kuin aikuiset.

9. Kommunikointi

Kommunikointi on yksi avainsana; pariskuntien tulee voida puhua suhteessa avoimesti ja rehellisesti, riippumatta siitä mikä keskustelun aihe on. Pariskunta, joka pystyy keskustelemaan mistä tahansa, voi selvitä mistä tahansa. Kommunikoinnin avulla ongelmista selvitään.

10. Rakkaus

Jos sinä ja kumppanisi ette oikeasti rakasta toisianne, teillä ei ole motivaatiota keskittyä suhteeseen ja sen hyvinvointiin. Näin ollen suhteenne ei ole vahva. Mikäli kuitenkin rakastatte toisianne ja näytätte sen toisillenne, se auttaa ylläpitämään vahvaa suhdetta.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Pienet asiat, jotka tekevät suhteesta uskomattoman vahvan - löytyvätkö suhteestasi?

Kilpailut

Uusimmat