Kuva: Fotolia

Iso osa naisista ei saa orgasmia kumppanin kanssa - asiantuntijat antavat vinkit parempaan seksiin

10.12.2017 14:15 - Katariina Auvinen

Älä ota paineita orgasmin saamisesta.

Seksiterapeuttien vastaanotolle tulee monesti naisia, jotka ovat turhautuneita siihen, etteivät he onnistu saamaan orgasmia. Huffington Post -julkaisun mukaan suurimalle osalle naisista orgasmin saaminen masturboiden ei ole ongelma, mutta kumppanin kanssa kyllä. Jos kuulut tähän kategoriaan, et todellakaan ole yksin. 

Julkaisu haastatteli kolmea seksiterapeuttia siitä, miten nainen onnistuisi saamaan orgasmin kumppaninsa kanssa. Ian Kerner kertoo, että jos et saa orgasmia syy voi olla joko psykologinen tai fyysinen. 

- Se voi johtua esimerkiksi mitättömästä esileikistä tai siitä, että seksissä keskitytään pelkästään yhdyntään eikä esimerkiksi klitoriksen stimuloimiseen, Kerner sanoo. 

Celeste Hirshman kertoo, että tärkein asia on opetella tuntemaan itsensä. Se käy helpoiten juuri masturboimisen kautta. Jotkut naiset eivät edes tiedä, miten he saavat itsensä kiihottumaan, he kyllästyvät yrittämään ja luovuttavat. 

- Tämä ei kuitenkaan kannata. Harjoittelu on avainasemassa, mutta voi kokeilla esimerkiksi aikuisviihteen katsomista tai fantasioimista, Hirshman neuvoo. 

Seksiterapeutit kiteyttivät neuvot muutamiin vinkkeihin, joita pariskunta voi testata naisen nautinnon takaamiseksi. 

Asiantuntijoiden mukaan tärkeintä on löytää yhteinen keskinäinen luottamus seksin suhteen. Naisilla kiihottuminen lähtee mielestä, joten kiusoittelu ja esileikki ovat molemmat tärkeitä. Hosuminen latistaa myös tunnelmaa. 

Älä luo itsellesi myöskään paineita saada orgasmia, koska se mitä luultavimmin vie keskittymiskykyäsi pois itse nautinnosta. 

Lue myös: Pidennä ja paranna orgasmiasi helposti - 4 kultaista ohjetta

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat