Kuva: Pixabay

Yleisimmät riidanaiheet, jotka saavat onnellistenkin pariskuntien veret kiehumaan - samaistutko?

15.01.2018 18:15 - Katariina Auvinen

Raha ja puolison ärsyttävät tavat ovat aivan listan kärkipäässä.

Kun kaksi ihmistä päättää muuttaa asumaan yhteen, on täysin normaalia, että arvot tai tavat eivät täysin kohtaa toistensa kanssa. Joskus kuitenkin mieleen saattaa hiipiä ajatus siitä, kuinka normaaleja tällaiset riidanaiheet ovat.

Women´s Health -julkaisu listasi riidanaiheet, joista onnellisetkin pariskunnat saattavat kinastella hyvinkin tiukkaan sävyyn. 

1. Rahankäyttö 
Raha on yksi yleisimmistä riitojen aiheuttajista. Jos toinen tarkkailee jokaista penniä, kun taas toinen olisi valmis käyttämään enemmän rahaa päivittäiseen elämiseen, voi se aiheuttaa kinaa pariskuntien välille. Asiantuntijan mukaan tärkeintä on kuitenkin pystyä puhumaan toisen kanssa siitä, mikä juuri hänen rahankäytössään ärsyttää sinua. Puhuminen ja ratkaisujen keksiminen ongelmiin auttaa juuri siihen, että toinen osapuoli ei ala tuntemaan katkeruutta toisen rahankäytöstä. 

(kuva: Pixabay)

2. Tiskikoneen täyttäminen 
Kyllä! Tämä voi saada myös veren kiehumaan pariskuntien välillä. Tämä ei tarkoita pelkästään tiskikoneen täyttämistä tai sen täyttämättömyyttä, mutta myös muita pieniä asioita, olipa se sitten hammastahnan puristamista väärin tai sukkien jättämistä lattialle. Julkaisun mukaan suurimmalla osalla pariskunnista riitelyn aihe liittyy johonkin toisen tekemään pieneen tapaan.

Ennen kuin riita leimahtaa, kannattaa miettiä, kuinka isosta asiasta todellakin on kysymys. Onko se todellakin riidan arvoista, jos hammastahna on puristettu väärin? Totuus on, että ihmiset tekevät asioita eri tavalla. Se ei kerro, että juuri sinun tapasi on oikein, mutta jos tapa ärsyttää sinua erityisesti, puhu hänelle. 

3. Teillä on erilaiset mieltymykset seksin määrän suhteen 
Perinteinen tilanne on se, että toinen osapuoli haluaa seksiä enemmän kuin toinen. Tämä voi johtaa riitoihin, mutta pahimmillaan myös katkeruuden tunteeseen sekä itsetunnon heikkenemiseen. 

Parisuhdeterapeutti Rebecca Hendrix kertoo, että tärkeintä on koettaa löytää tasapaino puolisoiden mieltymysten välillä, niin ettei tilanne mene toisen painostamiseksi. 

- Tärkeintä on todellakin tietää, milloin puolisosi ei halua seksiä. Jos hän myöntää rehellisesti sen, koeta virittää tunnelmaa seuraavana päivänä, Hendrix neuvoo. 

4. Ajanhallinta 
Tykkäätkö olla yhdessä koko ajan vai haluatko joskus viettää aikaa myös itseksesi? Monella pariskunnalla syntyy riitoja myös ajanhallinnasta ja sen käytöstä. Jos vaadit välillä aikaa itsellesi, se ei tarkoita, että et olisi onnellisessa parisuhteessa. Tärkeää on kertoa tämä myös kumppanille, jotta hän ymmärtäisi asian. 

(kuva: Pixabay)

5. Siivous
Ah, tuo ihana siivous ja siisteys. Pariskuntien välille syntyy helposti kärhämää, jos toinen on sitä mieltä, että nyt olisi aika siivota, kun taas toinen on aivan tyytyväinen vielä tilanteeseen. Hendrix kertoo, että kummankaan mielipide tässä asiassa ei ole oikea, vain erilainen. 

- Älä syyllistä kumppaniasi siitä, jos hän ei koe tarvetta vielä siivota, Hendrix neuvoo. 

Sen sijaan, kerro puolisollesi, miten siivottomuus vaikuttaa sinuun. Koettakaa sopia vaikka yksi yhteinen siivouspäivä. 

Lue myös: Lauseet, joilla ehkäiset riidat parisuhteessa - oletko jo kokeillut?

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat