Kuva: Fotolia

Lauseet, joilla ehkäiset riidat parisuhteessa - oletko jo kokeillut?

09.01.2018 23:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Parisuhteen riitoja voi ennaltaehkäistä kommunikaatiolla.

Voit lukea Women's Health -sivuston listaamat lauseet, joilla ehkäiset parisuhderiidat,  alapuolelta.

1. "Mitä olet suunnitellut tälle viikolle?"

Kun kysyt tämän jokaisena sunnuntaina, vältät riitoja myöhemmin seuraavalla viikolla. Jos siis kumppanisi on erityisen kiireinen tulevalla viikolla, etkä tiedä siitä etukäteen, voit turhautua hänen jatkuvaan juoksemiseensa ja siihen, ettei hän auta samalla tavalla kotitöissä. Tämä keskustelu joka sunnuntai voi auttaa välttämään turhautumista.

2. "Voimmeko kehittää jonkin systeemin, jonka avulla tämä toimisi helpommin?"

Joskus sitä joutuu muistuttaa omaa kumppaniaan kotitöistä, mutta se, että joutuu jatkuvasti antamaan kumppanilleen tehtäviä, eikä hän tee niitä oma-aloitteisesti, voi aiheuttaa kitkaa välillenne. Kumppanistasi se voi tuntua nalkuttamiselta ja sinusta siltä, että joudut jatkuvasti tekemään kaikki itse, ellet pyydä apua.

Kehittäkää pitkäaikainen systeemi tai työnjako, jota noudatatte tulevaisuudessa.  Jos toisella on pidempi työpäivä, ehkä kumppani voisi käyttää perheen koiran tai käydä kaupassa puolestasi. Pienet, miltei näkymättömät teot ovat niitä, joilla on väliä.

3. "Tajuan kyllä mitä tarkoitat. Se, mitä sanot, on..."

Kun hän ilmaisee turhautumisensa sinuun, sen sijaan että puolustelisit itseäsi, kerro ymmärtäväsi hänen huolensa.Tämä kertoo kumppanillesi sen, että yrität edes ymmärtää hänen kantaansa. Sen jälkeen perustele oma kantasi rauhallisesti.

4. "Parisuhteemme on paljon tärkeämpi kuin tämä."

Jokaisella pariskunnalla on hetkiä, kun suhde joutuu koetukselle jonkin erimielisyyden vuoksi. Vaikka erimielisyydet eivät tuhoa parisuhdettanne, voittamisen tahto voi sen tehdä huomaamattakin.

Jos riidanaihe on tullut jo kolme kertaa vastaan ja olette jatkuvasti eri mieltä, koita välttää aihetta tulevaisuudessa. Avain onnelliseen suhteeseen on muistaa, että parisuhde on tärkeämpi kuin mikään erimielisyys.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Päätökset, jotka jokaisessa parisuhteessa kannattaa tehdä - voitko samaistua?

Lue myös: Onko parisuhteesi täysin kunnossa? Naiset kertovat, mistä hienovaraisista merkeistä tunnistat

Lue myös: Kannattaako hänestä pitää kiinni? Ominaisuudet, jotka paljastavat hyvän tyypin

Lue myös: Vältä turhat riidat suhteessa - 4 tapaa, miten ärsytät kumppaniasi tiedostamatta sitä itse

Kilpailut

Uusimmat